Gündem
  • 19.9.2024 21:16

Husiler İsrail'e saldırmak için Suriye'ye geçti

İbrani medyası: Husiler Suriye'ye geldi ve İsrail'e karşı yeni bir aşamaya hazırlanıyor

Cumartesi günü aktivistler, Yemenli bir kaynağın, Husi savaşçılarının İsrail'e karşı yeni bir gerilim aşamasına hazırlık amacıyla Yemen'den Suriye topraklarına geldiğini doğruladığını aktardı.

The Houthis jump in - GZERO Media

Aktivistler bu açıklamaları, İsrail ağı i24NEWS'in Suriye'nin güneyindeki üst düzey bir yetkiliyle özel bir röportaj yayınlamasının ardından yayımladı; bu röportajda yetkili şunları söyledi: "Son günlerde Irak'tan gelen Husiler İsrail'e karşı yeni bir ateş cephesi açmak için Suriye'nin  güneyine geldi. 

Konuşmasında ayrıca İranlıların koruduğu tünellerden Suriye'den Ürdün'e yapılan kaçakçılık sürecinde Gazze'dekine benzer bir operasyon olduğunu, silahların Batı Şeria'ya getirilmek üzere kaçırılıp baltalanmasının amaçlandığını ifade etti. 

Who are Yemen's Houthis and why did they attack Israel? | Reuters

İlgili bağlamda İsrail ordusu Pazar sabahı, Yemen'den fırlatılan bir füzenin ülkenin merkezindeki açık bir alana düştüğünü, önleme füzesinin parçalarının düşmesi sonucu 5 İsraillinin hafif yaralandığını duyurdu. İsrail ambulans ekiplerinin bildirdiği şey.

İsrail medyası, Yemen füzesinin İsrail hava savunmasını ve bazı Arap ülkelerinin hava sahasını geçtikten sonra Tel Aviv'e ulaştığını bildirdi.

Yemen "Ensar Allah" hareketinin askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree ise İsrail'in Yafa kentindeki askeri hedefi hipersonik füzeyle hedef alan nitelikli bir askeri operasyonun hayata geçirildiğini duyurdu.

Füzenin hedefine ulaşmayı başardığını, düşman savunmasının ise füzeyi önleyip karşı koymayı başaramadığını, 11,5 dakikada 2 bin 40 kilometre yol kat ettiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2024 22:24

İLGİLİ HABERLER