Gündem
  • 16.1.2024 19:17

Husiler Kızıldeniz'de Yunan gemisini vurdu

Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Yunanistan'a ait yük gemisi vuruldu
Denizcilik şirketi Ambrey, "Malta bandıralı, Yunanistan'a ait bir dökme yük gemisinin Kızıldeniz'in güneyinden kuzeye doğru geçerken bir füzeyle hedef alındığı ve vurulduğu bildirildi" açıklamasında bulundu.

Yunanistan'a ait bir kargo gemisinin Yemen açıklarında bir füze ile vurulduğu bildirildi.

Bir güvenlik firması ve Yunanistan denizcilik bakanlığından iki kaynak Salı günü yaptığı açıklamada, Malta bayraklı, Yunanistan'a ait bir dökme yük gemisinin, Yemen'in Saleef limanının 76 deniz mili kuzeybatısında, Kızıldeniz'de kuzeye giderken bir füze tarafından hedef alındığını ve vurulduğunu söyledi.

Yunan kaynaklardan biri, Zografia gemisinin 24 mürettebatla Vietnam'dan İsrail'e doğru yola çıktığını ve saldırıya uğradığında kargosunun boş olduğunu söyledi. Kaynak, "Yaralanma olmadı, yalnızca maddi hasar oluştu" diye ekledi. Hala seyrediyordu ama muhtemelen güvenlik kontrolleri için rotasını değiştirecekti.
Bir şirket sözcüsü , NYK Line olarak da bilinen Line'ın Kızıldeniz yakınlarında seyreden gemilerine güvenli sularda beklemeleri talimatını verdiğini ve rota değişikliği yapmayı düşündüğünü söyledi.

Nakliye devi Maersk Ancak Kızıldeniz üzerinden ABD ordusu ve hükümeti için mal taşıyan iki konteyner gemisi gönderdi.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2024 19:25

İLGİLİ HABERLER