Gündem
  • 13.10.2021 11:21

Huzur suikastçisi Kılıçdaroğlu'na siyasi suikast soruşturması

'Siyasi Cinayet' iddiaları ile ilgili flaş gelişme: Soruşturma başlatıldı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Siyasi cinayetler kaygım var' sözleri sonrası başlayan tartışmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar ile ilgili resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı bir değerlendirmede siyasi cinayetler yaşanabileceğini öne sürmüş, 'Kaygılıyım' demişti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki göstermiş, Türkiye'de faili meçhuller döneminin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelişi ile kapandığını bildirmişti.

İYİ Partili Koray Aydın da, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına sahip çıkarak siyasi cinayet endişesinden bahsetmişti. Yaşananların ardından gözler Cumhuriyet Başsavcılıklarına çevrilmiş, soruşturma başlatılması istenmişti.

'SİYASİ CİNAYETLER' TARTIŞMASINDA KİMLER NELER SÖYLEDİ?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye'de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Bir daha hiçbir çete, şu ya da bu şekilde kendisini devletin yerine koymaya çalışan hiçbir grup, Türkiye'de bu anlamda siyasi çatışmaların, cinayetlerin, faili meçhullerin işlenmesine yol açamayacak. AK Parti bu anlamda milletimizin içerisinde fitne sokacak, Türkiye'de siyasi cinayetlerin önünü açacak hiçbir adıma, hiçbir teşebbüse müsaade etmez ve etmeyecek.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Ciddi bir konuda böylesine dikkatsizce provokatif söylemler yapanın ellerindeki delilleri güvenlik güçlerine sunması gerekir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu yapmazsa savcılar kendisini ifadeye çağırmalı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın: Bizim de aldığımız suikast duyumları var.

Güncellenme Tarihi : 13.10.2021 11:23

İLGİLİ HABERLER