Gündem
  • 4.7.2024 20:02

İbrani medyası: İsrail, hastaları kuzeyden Tel Aviv'in merkezindeki hastanelere naklediyor

İbrani medyası: İsrail, hastaları kuzeyden Tel Aviv'in merkezindeki hastanelere naklediyor

İbranice bir kanal,  Tel Aviv'in, Hizbullah'la büyük çaplı bir savaşa hazırlık amacıyla kuzeydeki hastaları İsrail'in merkezindeki hastanelere nakletmeye başladığını bildirdi. 

Resources for health system like 'water in the desert', more is needed -  Israel News - The Jerusalem Post

Özel İbrani Kanal 12 şunu açıkladı: "10 Ekim'den bu yana ilk kez, kuzeydeki bazı hastanelerin yoğun bakım ünitelerindeki hastalar, kuzeydeki (Hizbullah'la) savaş hazırlıkları kapsamında merkezi hastanelere nakledildi."

 Kanal, kuzeydeki hastanelerden nakledilen hastaların karmaşık tıbbi durumlardan muzdarip olduğunu ve bazılarının solunum cihazına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

7 Israeli hospitals expected to continue in 'Shabbat mode' Thursday - The  Jerusalem Post

Hareketin nedenleri

 Kanal ayrıca bu adımın bu hastalar için özel olarak uygulanmasının nedeninin kuzeydeki hastanelerin (Ziv, Poria ve Nahariya'daki Celile Tıp Merkezi) nispeten küçük olması ve yoğun bakım yatak sayısının çok daha az olması olduğunu da belirtti. ülkenin merkezindeki Sheba, Ichilov veya Rambam gibi diğer hastanelerde. 

Aynı kaynağa göre İsrail hastaneleri, İsrail'in kuzeydeki savaşa hazırlık düzeyinin yüksek olduğu, savaşın ilk günlerinde 10 Ekim'den bu yana ilk kez bu seçeneğe başvuruyor. 

hospitals | The Times of Israel

İsrail Sağlık Bakanlığı o dönemde yaptığı açıklamada, “Sağlık sistemi ve hastanelerin güvenlik durumundaki olası gelişmelere hazırlanması kapsamında Sağlık Bakanlığı, kuzeydeki hastanelerden hastaları ülkenin merkezindeki hastanelere naklediyor. Kuzey cephesindeki hastanelerin gelecekte meydana gelebilecek her türlü gelişmeye karşı donanımlı ve hazırlıklı olmasını sağlamak için ülke."​​​​​​ 

Son haftalarda Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilimin artması, özellikle İsrail ordusunun bir hafta önce İsrail'e yönelik "büyük bir saldırı" için operasyonel planlarını "onayladığını" duyurmasıyla topyekün bir savaşın patlak vereceği korkusunu artırdı. Lübnan. 

8 Ekim'den bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, özellikle de Hizbullah, İsrail ordusuyla bölen "Mavi Hat" boyunca her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce ölü ve yaralı bırakıyor. 

Bu gruplar, İsrail'e yönelik bombalamaların durdurulmasını, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yürüttüğü ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 125.000 Filistinlinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan ve 10.000'den fazlasının da olduğu savaşın sona ermesini şart koşuyor.

 

Güncellenme Tarihi : 4.7.2024 20:50

İLGİLİ HABERLER