Ekonomi
  • 2.12.2021 12:28

İhracaatta Cumhuriyet rekoru kırıldı

Bakan Muş açıkladı! İhracatta aylık bazda en yüksek seviye görüldü..Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayına ihracatın yüzde 33.4 oranında artarak 21.5 milyar dolar seviyesine çıktığını söyledi. Bakan Muş "Geçtiğimiz Kasım'dan bu yana ihracatımız ise 221 milyar dolara ulaştı. Ocak-Kasım döneminde de 203.1 milyar dolar oldu" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayı Dış Ticaret verilerini açıkladı. Bakan Muş, Kasım ayında ihracatta yüzde 33.4 oranında artış olduğunu söyledi ve bu değerin aylık bazda en yüksek rakam olduğunu belirtti. Ocak-Kasım döneminde ihracatın 203.1 milyar dolara, Geçtiğimiz Kasımdan bu yana ise 221 milyar dolara ulaştığını belirten Muş kilogram bazında ihracat kıymetinin de Kasım ayında yüzde 16.7 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

Resim

Bakan Muş'un açıklamaları şöyle:

Artan küresel taleple birlikte enerji ve gıda fiyatları tüm zamanların en üst seviyesine çıkmış, enflasyon da son 30 yılın üzerine çıkmıştır. Küresel çapta aşı eşitsizliği dünyanın önündeki en büyük engeldir. Zaman aşıları hızlı biçimde paylaşma ve engelleri kaldırma zamanıdır.

Yerli aşımız Turkovac ile aşı adaletsizliğine ciddi biçimde son vereceğiz.

Tüm dünyada sınırlar açılıp kapanırken, ihracatçılarımız bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 2.12.2021 12:32

İLGİLİ HABERLER