Gündem
  • 1.6.2024 00:17

İki günde 5 İsrail askeri öldü

Gazze'deki çatışmalarda son iki günde 5 İsrail askeri öldü

İsrail ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda 2 askerin daha öldüğünü açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısını başlatmasından bu yana resmi olarak kabul edilen rakamlara göre yaklaşık 300 asker öldü.

İsrail ordusu tarafından son iki günde yapılan açıklamalara göre bölgedeki çatışmalarda ölen askerlerin sayısı 5'e yükseldi.

Ancak bölgeyi yakından takip eden kaynaklar bu sayının çok daha fazla olabileceğini ifade ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de yaptığı açıklamalarda İsrail'in açıkladığı zayiat verilerinin gerçekle örtüşmediğini, asıl rakamların çok daha yüksek olduğunu ifade etmişti.

Direniş, Gazze'de 7 tank ve bir İsrail kuvvetinin hedef alındığını duyurdu. Bu, Şeridi'nde birçok cephede şiddetli çatışmalar yürüttüğünü ortaya çıkardı.


"El Kassam Tugayları", 30 Mayıs 2024 Perşembe günü, "El Kassam Tugayları" tarafından yayınlanan bir dizi açıklama kapsamında Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 7 tank ve bir İsrail askeri gücünün hedef alındığını duyurdu. Ordu, işgalin 3 kuvvetini öldürdüğünü kabul ederken, Telegram'daki hesabı aracılığıyla bugün Şeridi'nin farklı bölgelerinde verdiği savaşlarla ilgili.

İsrail ordusu, Refah'ta 6 Mayıs'ta başlattığı askeri operasyonunu, buranın "güvenli bölge" olduğu iddiasıyla ordu tarafından itilen çok sayıda yerinden edilmiş insan üzerindeki etkilerine ilişkin bölgesel ve uluslararası uyarıları göz ardı ederek sürdürüyor. daha sonra onlarca ölüm ve yüzlerce yaralanmayla sonuçlanan baskınlar düzenledi.

Refah ekseni

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Valiliği ekseninde Tugaylar, "Al-Yassin 105 mermisi ile Yabna kampındaki 3 Merkava tankını hedef aldıklarını" söyledi.

Ayrıca aynı eksende "Al-Yassin ile Dar Al-Salam Camii çevresindeki 105 Merkava tankını hedef aldığını" da sözlerine ekledi.

Verilerine göre "Tel Zaroub'un arkasına giren düşman kuvvetlerini havan toplarıyla vurdu".

Perşembe günü erken saatlerde Tugaylar, Refah'ta "eldiven tipi anti-personel cihazıyla 5 askerden oluşan bir İsrail piyade kuvvetini Tanur mahallesinin doğusunda öldürüp yaraladıklarını" duyurdu.

Ayrıca "Refah'ın El-Şuka belediyesi yakınlarında anti-personel füzeyle 3 düşman askerini hedef aldığını ve doğrudan vurduğunu" da sözlerine ekledi.

Aynı eksende, İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı olan "Kudüs Tugayları", "Yabna kampındaki El Kavs mevkii civarına giren düşman askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla bombaladığını" duyurdu. ve "Tel Zoroub civarında."

Sektörün kuzeyinde

Kuzey Gazze Şeridi'nde "El Kassam Tugayları", savaşçılarının "Beit Lahia projesindeki Merkava 4 tankını şok tipi patlayıcıyla hedef aldığını" söyledi.

Ayrıca savaşçılarının "Beit Lahia projesinde Siyonist bir tankta ve onun üzerinde gezinen bir grup işgal askerinde televizyon bombasını patlatarak onları ölü ve yaralı bıraktığını" da sözlerine ekledi.

Verilerine göre "Al-Yassin füzesi ile Şeyh Zayed Camii çevresindeki 105 Merkava tankını hedef aldığını" da sözlerine ekledi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kamp ekseninde tugaylar, savaşçılarının "TBG top mermisiyle bir evin içinde barikat kuran bir düşman kuvvetini hedef aldığını, üyelerini öldürdüğünü ve yaraladığını" söyledi.

12 Mayıs'ta İsrail ordusu Cebaliye kampı ve çevredeki bazı bölgelerde kapsamlı bir kara operasyonu başlattı.

İsrail 3 askerin öldürüldüğünü kabul etti

İsrail işgal ordusu ise Perşembe günü, Refah'ta hiziplerin pusu kurması sonucu 3 askerinin öldüğünü, bir subay ve iki askerin de ağır yaralandığını kabul etti.

Ancak ölü ve yaralı sayısını gizlediği suçlamasıyla karşı karşıya olan ordu, saat 17:10'a (UTG) kadar "El Kassam Tugayları" ve "Kudüs" saldırılarının geri kalanı hakkında yorum yapmadı. Tugaylar”ın buna karşı yürütüldüğü açıklandı.

İsrail işgal ordusunun yayınladığı son güncellemede, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 642 askerin öldürüldüğü, 3 bin 657 askerin de yaralandığı belirtiliyor.

İsrail'in 8 aydır devam eden Gazze savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 118.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında yaklaşık 10.000 Filistinlinin kaybolmasına neden oldu.

İsrail, BM'nin savaşı derhal durdurmasını talep eden kararını hiçe sayarak, Gazze'deki savaşı sürdürüyor ve Adalet Divanı'nın “soykırım” eylemlerini önleyecek ve “insani durumu iyileştirecek” tedbirlerin alınması yönündeki talimatını da görmezden geliyor. Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav'a karşı tutuklama emri çıkarmayı planlıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 1.6.2024 00:48

İLGİLİ HABERLER