Gündem
  • 16.7.2024 09:54

İki tankı patlatan El Kassam çok sayıda İsrail askerini öldürdü

“El Kassam”: Gazze şehrinin güneyinde iki tankın patlaması sonucu İsrail askerleri öldü ve yaralandı... ve işgal güçleri El Megazi kampını bombaladı, geride şehit ve yaralılar kaldı 

Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, üyelerinin İsrail işgal ordusunun geride bıraktığı füzeyi patlatması sonucu İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Gazze şehrinin güneyindeki Tel el-Hawa mahallesindeki iki Merkava tankı.

El Kassam, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, savaşçılarının "savaş hatlarından döndükten sonra, düşmanın İsrail'in iki Merkvah tankına bıraktığı bir füzenin İsrail'in güneyindeki Tel el-Hawa semtindeki 17. kavşak yakınında infilak ettiğini doğruladığını" söyledi. Gazze Şehri.”

"Etrafında çok sayıda işgal askerinin toplandığını, öldürüldüğünü ve yaralandığını" ekledi. Bu açıklamaya ilişkin İsrail tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.


İsrail güçleriyle Kassam arasında çatışma çıktı

Pazar günü El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki bir yardım kamyonuna gizlice sızan ve onları "ölü ve yaralı" bırakan İsrail askerleriyle "sıfır mesafeden" çatıştıklarını duyurdu.



 

Güncellenme Tarihi : 16.7.2024 10:02

İLGİLİ HABERLER