İLGİNÇ ARAŞTIRMA!... OKUNAN CÜMLENİN İLK VE SON HARFLERİNDEKİ SIRALAMANIN DOĞRU OLMASININ OKUMA İÇİN YETERLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
BİLGİN ŞAŞMAZ
ANKARA - Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın, okunan cümlenin ilk ve son harflerinin doğru yere konulmasının, okuyabilmek için yeterli olduğunu ortaya koyduğu belirtildi.
İnternet kullanıcılarına gönderilen e-mail, Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmayı değişik bir yöntemle duyuruyor. Kullanıcılara gelen e-mail'e göre, okuma için, bir kelimedeki harflerin hangi sırada dizildiklerinin değil, ilk ve son harflerin doğru yerde olması önemli. Söz konusu e-mail, yapılan araştırmayı ilginç bir şekilde kullanıcılara sunuyor.
İşte Cambridge Üniversitesi'nin araştırması ile ilgili e-mail:
''Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei
hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.''
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:42