Gündem
  • 26.1.2022 10:43

İmamoğlu İngilizlerle ne iş çeviriyor? İngiliz İstihbarat Başkanına destek mesajı atmış

Ekrem İmamoğlu, İngiliz istihbaratı MI6'nın başkanına destek mesajı atmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un afetle mücadelesi sırasında Birleşik Krallık’ın Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemekte olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun Büyükelçi ile ne görüştüğü merak konusu olmayı sürdürürken, İmamoğlu’nun Birleşik Krallık’ın eski Ankara Büyükelçisi ve daha sonra İngiliz istihbarat örgütü MI6’nın başına geçen Richard Moore’ye sosyal medya hesabından attığı İngilizce destek mesajı akıllara geldi.

NE OLMUŞTU

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve İngiliz istihbarat örgütü MI6'nın Başkanı Richard Moore’nin pandemi döneminde İngiltere’ye gönderilen yardımlar için yayınladığı teşekkür mesajına bir Türk sosyal medya kullanıcısı tepki göstererek “İkiyüzlü ve sinsi de olsalar, böyle selam verdiririz işte:çünkü biz TÜRKİYEYİZ!” ifadelerini kullanmıştı.

Türk kullanıcının tivitine yanıt veren Moore ise “İkiyüzlü ve sinsi. Türkiye’nin İngiltere konusunda komplo teorisi hayranlarını çok özledim” demişti. Resmi sosyal medya hesabından diyaloğa dahil olan Ekrem İmamoğlu ise MI6 Başkanı Moore’ye desteğini sunarcasına "We have no doubt your love for Turkey, Mr. Moore! Organized villainy is ubiquitous, but Turkish people always knows who is a friend" (Türkiye’ye olan sevginizden şüphe duymuyoruz. Organize kötülük heryerdedir ama Türk halkı her zaman kimin dost olduğunu bilir) mesajını paylaşmıştı.

AYDINLIK

Güncellenme Tarihi : 26.1.2022 10:54

İLGİLİ HABERLER