Gündem
  • 2.8.2024 22:00

İmamoğlu'ndan Haniye'ye 'terörist' iması!

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaptığı konuşmada, terör devleti İsrail'in saldırısında şehit olan İsmail Haniye ve Hamas'ı 'terörist' olmakla itham etti. "Biz sadece savaşa hayır demiyoruz, terörist eylemlere de hayır diyoruz." ifadelerini kullanan İmamoğlu, İsrail'in soykırımını 'savaş' olarak niteledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bu sözlere tepki gösterip, "Tüm insanlığı gözü önünde gerçekleşen bir soykırımı hala savaş olarak nitelendirmek, hırsıza kılıf, katile gerekçe aramak size mi kaldı? İmamoğlu’nun bu şirin gözükme çabasının Batı’nın gözünde ne denli karşılık bulacağını kestirmemiz zor olsa da vicdan sahibi insanların nezdinde zerre miskal değeri yoktur." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ukrayna'ya yollanacak otobüslerin önünde yaptığı konuşmada, terör devleti İsrail'in saldırısında şehit olan Hamas lideri İsmail Haniye'nin cenazesinin defnedildiği saatlerde, İsrail'in adını anmadan Hamas ve Haniye'ye terörist yakıştırmasında bulundu.

"Biz sadece savaşa hayır demiyoruz, terörist eylemlere de hayır diyoruz." ifadelerini kullanan İmamoğlu, İsrail'in soykırımını 'savaş' olarak niteledi.

İsrail'in soykırımına 'savaş' deyince AK Parti'den tepki gecikmedi

İmamoğlu'nun bu sözlerine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

"Tüm insanlığı gözü önünde gerçekleşen bir soykırımı hala savaş olarak nitelendirmek, hırsıza kılıf, katile gerekçe aramak size mi kaldı?" diyen Dağ, İmamoğlu'nun Batı'nın gözünde şirin gözükmeye çalıştığını vurguladı.

Dağ, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Sn. İmamoğlu’nun bu şirin gözükme çabasının Batı’nın gözünde ne denli karşılık bulacağını kestirmemiz zor olsa da vicdan sahibi insanların nezdinde zerre miskal değeri yoktur.

Hamas’ın, hırsıza, işgalciye, katile siyonist rejime karşı verdiği kahramanlık mücadelesinin bir “ama”sının olduğunu hala ima etme cesaretinde bulunanların vicdanları sorgulanmalıdır."

Güncellenme Tarihi : 2.8.2024 20:18

İLGİLİ HABERLER