Dünya
  • 29.6.2023 12:49

İnanılmaz çöl çekirgesi istilası.. Bir günde 35 bin kişinin gıdasını yedi bitirdi

küresel ısınma nedeniyle mevsimler değişirken hayvan davranışları da farklılaştı. yiyecek yeşil bitmi bulamayan çöl çekingeleri şehirden şehire ülkeden ülkeye göçmeye başladı. Gittikleri yerde başta ekinler olmak üzere bütün tarım ürünlerini silip süpüren çekirgeler, şehirleri de yaşanmaz kıldı.
Afrika'dan başlayan göç Ortadoğu'ya ulaşmışken çekirger sürüleri bu kez Asya'yı vurdu.
Hindistan'da 1993'ten bu yana yaşanan en kötü saldırıda, çöl çekirgesi sürüleri, koronavirüs kilitlenmesinin ortasında ekinleri mahvetti

Çöl çekirge sürüleri, koronavirüsün vurduğu Hindistan'ın karşı karşıya olduğu en son tehdit haline geldi.

 Rajasthan, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat ve Uttar Pradesh  dahil olmak üzere birçok Hindistan eyaletindeki mahsuller ve sebze tarlaları istilacı böceklerin yolunda.

 Hükümet, çekirge kontrol önlemleri ve dronların kullanımını içeren bir böcek ilacı püskürtme kampanyası başlattı.

Tarım bakanlığı sözcüsü Praveen Kavi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rajasthan, Madhya Pradesh,  Gujarat, Uttar Pradesh ve Punjab'ın çeşitli bölgelerinde 300'den fazla noktada operasyonların yürütüldüğünü söyledi. 

Bir hükümet yetkilisi , sebze, bakliyat ve pamuk mahsullerinin "her türlü bitki örtüsünü veya  yeşili" yiyip bitiren çekirgeler tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Bu, Hindistan'ın 1993'ten beri gördüğü en kötü çekirge istilası, ancak sürüler ülke için yeni değil.

Hindistan'ın Çekirge Uyarı Örgütü'nden KL Gurjar, böceklerin  Temmuz ve Ekim ayları arasında Pakistan'dan geldiğini ve çoğunlukla kuzeybatı Rajasthan eyaletini etkilediğini söyledi .  

Çöl çekirge sürüleri de aylardır Doğu Afrika'nın tüm bölgelerine saldırıyor ve bu da  BM'nin Gıda ve Tarım  Örgütü'nün bölgedeki gıda güvenliğine yönelik tehditler konusunda uyarıda bulunmasına neden oluyor.

Çöl çekirgesi, dünyanın en tehlikeli göçmen zararlıları arasındadır  . BM kuruluşları , kilometrekarelik bir sürünün  bir günde 35.000 kişiye eşdeğer gıda tüketebileceği konusunda uyardı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.7.2023 02:32

İLGİLİ HABERLER