KAYNAK : Haber Vitrini
NİHAT ABACI
MALATYA (İHA) - Malatya'da bir dersanenin öğrencileri dolandırdığı iddiasıyla tüketici hakları derneğine başvuruldu.
"İbrahim Şimşek Dergisi Dershaneleri"nin Malatya şubesini açıp, 30 öğretmenle anlaşan, 254 öğrencinin kaydını yapan ve kantinini de yıllık 2 milyar liradan kiraya veren ve Adanalı olduğu bildirilen Zafer Yılmaz adlı şahıs kayıplara karışınca öğretmen ve öğrenciler mağdur oldular. Veliler, "dolandırıldıkları" gerekçesiyle ilgili makamlara şikayet başvurusunda bulunurken, Turgut Temelli Caddesi Kız Meslek Lisesi arkasındaki bir işhanında yeralan söz konusu dershanenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nde herhangi bir kaydının bulunmadığı da iddia edildi.
İbrahim Şimşek Dergisi Dershanelerinin Malatya Şubesini açmak için ilgili dershanenin yöneticilerinden isim hakkını aldığını iddia ederek, 2002-2003 ders yılı başlarında büyük bir reklam kampanyası ile dershanenin açılışını yapan ve öğrenci kaydına başlayan, Zafer Yılmaz isimli şahıs, asil ve stajyer olmak üzere toplam 30 öğretmenle anlaşıp, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 250'ye yakın öğrencinen de kaydını gerçekleştirdi.
Öğrenci velilerinden 50 veya 100 milyon ilk taksitlerini alan işletmeci, dershanenin kantinini de yıllığını 2 milyar liraya kiraya verdi.
Dershanenin tefrişi içinde piyasaya epeyce borçlanan işletmecinin birden ortadan kaybolması üzerine ortada kalan öğretmen, öğrenci ve esnaflar haklarını aramak için yetkililerin kapısını aşındırmaya başladılar.
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise "Bize bu ad altında bir müracaat olmadı, böyle bir dershanenin varlığından bile haberimiz yok" dediler.
Tüketici Haklarını Koruma Derneği başkanı Ali Düzova, "Derneğimize ilk gelen şikayet dilekçesine baktığım zaman inanamadım, ama diğer dilekçelerde art arda gelince olayın vahametini öğrendim. Hemen Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak soruna bir çözüm bulunmasını istedik" dedi.
Mağdur öğrenci velileri şikayet dilekçelerinde, "Kentin göbeğinde dershane kuruluyor, öğretmenleri mevcut, reklam kampanyalarıyla tanıtımını yapıyor, yetkililerden çıt yok. Ruhsatının olmadığını, hayali olduğunu biz nereden bilelim? Bizim maddi ve manevi zararlarımızı kim karşılayacak?" şeklinde ifadelere yer verdiler.
Bazı öğrenci velileri, Tüketici Hakları Derneği'ne başvurarak, tüketici olarak mağdur edildiklerini, gereken yasal işlemin yapılmasını ve kendilerine yardımcı olunmasını istediler.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:44