Dünya
  • 5.6.2024 23:04

İngiltere Lübnan'a İsrail'in saldırı tarihini haber veren mektup yolladı

Lübnan gazetesi: İngiltere'den, yaklaşan İsrail saldırısının tarihini belirleyen mektuplar geldi.. ve Ben Gvir, "Lübnan'ı yakmanın zamanı geldi" diyor.


Lübnan gazetesi Al-Akhbar, İngiltere'den gelen ve İsrail'in Lübnan'a saldırısı için tarih belirleyen mesajları yayınlarken, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir "Lübnan'ı yakma zamanının geldiğini" söyledi.

Gazete , Amerika'nın Gazze'deki savaşı durdurma girişimi ve güney sınırında tırmanan gerilim ışığında Beyrut'a İsrail'in yakın bir saldırı tehdidi içeren diplomatik mesajların geldiğini açıkladı .

Gazetenin kaynaklarına göre uluslararası delegelerin çoğu yeni bir İsrail tehdidinden korktuklarını dile getirdi.

Ancak dikkat çekici olan, İsrail'in haziran ortasındaki saldırısı için tarih belirleyen İngiliz tarafından gelen mesajlardır.

Hizbullah'a yakın Lübnan gazetesine göre, "Savaş için gerekli ikmal tedbirlerinin uygulanmasının gerekliliği konusunda tavsiyeler de geldi, yayılma derecesi ve süresi bilinmeyecek."

Gazete, eski Bakan Walid Canbolat'ın daha önce Doha'ya yaptığı son ziyarette İsrail'in Lübnan'a yönelik niyetlerinden Katar'ın korktuğunu duyduğunu söylediğini belirtti.

 Katarlı yetkililer, Amerika'nın anlaşmaya varma çabalarına rağmen "İsrail'in Gazze'de ateşkes istemediği" yönündeki kanaatlerini kendisine iletti.

Lübnan'a atılan roketlerin yol açtığı yangınlar işgalde binlerce dönümlük alanı yakıp küle çevirdi.. Yangın 1'i asker olmak üzere 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.


İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Yukarı Celile'de Hizbullah roketlerinin çıkardığı yangınlar binlerce dönüm ormanı  yok ederken , çıkan yangınlara müdahale sonucunda 7'si İsrail askeri olmak üzere 16 kişi yaralandı.

İsrail Kanal 12'ye göre tahminler, Lübnan'dan fırlatılan roketlerin ve hava koşullarının patlayıcı bir birleşimi olduğunu gösteriyor ve yangınların neden olduğu hasarın boyutunun hala bilinmediğine dikkat çekiyor. 

Kuzeydeki İsrailli itfaiyeciler de işin kendileri için çok karmaşık olduğunu, bir yandan yangınları söndürmeye çalıştıklarını, bir yandan da faaliyetleri sırasında Hizbullah ateşine maruz kaldıklarını söylüyor.

Ayrıca Yukarı Celile'de üç ana noktada yangın çıktı, Kiryat Shamona'da ise yangınlar hala devam ediyor.

" Yediot Aharonot " gazetesinin haberine göre, Yukarı Celile'deki Beria ormanında önleme roketinin düşmesi nedeniyle yeni bir yangın çıktı ve Safed belediyesi kaza mahallinde çalıştığını bildirdi .



 

Güncellenme Tarihi : 5.6.2024 23:30

İLGİLİ HABERLER