Bağdat'ta korkunç manzaraların ortaya çıkmasına neden olan saldırıda yaklaşık 80 kişi yaralandı.
Polis yetkilileri, saldırının, bir intihar eylemcisi tarafından patlayıcı yüklü bir araçla düzenlendiğini ve bir polis karakolunun hedef alındığını söylediler.
Irak polis yetkilisi Muhammed Cesim, yaptığı açıklamada, ''Sabah saatlerinde meydana gelen patlama sonucu ölü ve yaralılar var. Patlama, ayrıca birçok otomobilin hasar görmesine de neden oldu'' dedi.
Cesim, patlama anında, polis kuvvetlerine katılmak amacıyla karakol önünde bekleyen birçok gencin bulunduğunu, ayrıca olay yerinden bir otobüsün geçmekte olduğunu kaydetti.
SUVARİYE'DE ÇATIŞMA: 7 IRAKLI ASKER VE 35 MİLİTAN ÖLDÜ
Öte yandan, Irak'ın Suvariye kenti yakınlarında bu sabah meydana gelen çatışmada 7 Iraklı asker ve 35 militan öldü, 10 Irak askeri de yaralandı.
Irak'taki çokuluslu koalisyon askeri sözcülerinden Polonyalı Yarbay Artur Domanski, bu sabah ABD özel kuvvetleri ve Ukrayna askerlerinin de katıldığı çatışmalarda yabancı askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
Domanski, bu sabah yapılan operasyon sırasında yerel saatle 07.00 (TSİ 06.00) civarında çok sayıda militanla temas sağlanması üzerine çıkan çatışmada 40 kadar militanın da yakalandığını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:38