Gündem
  • 30.9.2004 12:03

IRAK'TA KAÇIRILAN TÜRKLERİN ÇALIŞTIĞI VİNSAN A.Ş.'NİN SAHİBİ VEZİROĞLU GELİNEN SON DURUMU AÇIKLADI...

SELMAN ÖZTÜRK
BAĞDAT - VİNSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Veziroğlu, Bağdat'ın güneyindeki Yusufiye Bölgesi'ndeki şantiyeden 2 hafta önce 10 işçisinin kaçırılması ardından gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamada bulundu.
VİNSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veziroğlu, "Irak'ta şirketimiz VİNSAN'da çalışan 10 işçi arkadaşımızın kaçırıldığını hepimiz biliyoruz. İşçilerimizi kaçıran kişilerle dolaylı olarak irtibat kurmuş durumdayız. Elde edilen verilere göre arkadaşlarımızın hepsi hayatta olup, sağlıkları iyi durumdadır" dedi.
Sorunun bir an önce çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Veziroğlu, "Problemin çözümü ile müzakereler devam etmektedir. Görüşmeler sıkıntılı geçse de iyi netice alacağımızdan umutluyum" dedi.
Veziroğlu, Bağdat'ın güneyindeki Yusufiye Bölgesi'ndeki şantiyeden yaklaşık 2 hafta önce 10 işçisinin kaçırılması olayı üzerine bu ülkedeki faaliyetlerini dondurma kararı almıştı.
Ebubekir Sıddık Selefi Tugayı adlı örgüt tarafından kaçırılan işçilerin isimleri şöyle:
Osman Ayaz, Hıdır Gürsey, Metin Oğlakçı, Ertürk Arslan, Yaşar Atik, Murat Karaahmetli, Turgay Keskin, Hüseyin Erbal Sarıkaya, Murat Gonca ve Özkan Öztürk.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER