Dünya
  • 1.9.2004 00:13

IRAK'TA YENİ İDDİA: ÜÇ MOSSAD AJANI ÖLDÜRÜLDÜ!..

TİKRİT  - Irak'ta silahlı bir grup, ülkede bulunan 3 Mossad ajanını öldürdüğünü iddia ederken, koalisyon güçleri için çalışan bir Türk şoför ile bir İsrailli'nin de rehin tutulduğunu öne sürdü.
Kendisini "Dehşet Tugayları" olarak adlandıran ve Gizli İslam Ordusu'na bağlı olarak tanıtan grubun bu iddiası, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in memleketi olan Tikrit kentinde, duvarlara yapıştırılan bildirilerde dile getirildi. Bildiride, dün Tikrit-Musul yolunda araçları yakılan 3 Mossad ajanının kaçırılarak öldürüldüğü öne sürülürken, diğer bir İsrailli'nin de rehin tutulduğu ifade edildi.
İsrailli rehinenin, bir güvenlik firması için çalıştıkları görüntüsü altında, Irak'taki ABD güçlerini gerilla savaşı için eğitmek amacıyla bu ülkeye geldiklerini itiraf ettiği belirtilirdi.
Grubun açıklamasında ayrıca, bölgede bir Türk şoförün de rehin alındığı iddia edilerek, Türk firmasını, koalisyon için çalışan şoförleri Irak'a göndermemesi konusunda daha önce uyardıklarını ve bu nedenle rehinenin başının kesileceği tehdidinde bulunuldu.
Irak'ta Gizli İslam Ordusu adlı grubun elinde 3 Hintli, 3 Kenyalı ve bir Mısırlı şoför bulunuyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER