Gündem
  • 21.1.2024 11:18

Irak'taki Amerikan üssüne balistik füze yağmuru

Irak'ta Amerikan kuvvetlerine yönelik yeni saldırı.. Reuters: Çok sayıda füze Ayn el Esad hava üssünü hedef aldı.

Ayn El-Esad Üssüne 10 Füze İsabet Etti

Irak Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Servisi, yaptığı açıklamada, Irak'ta bulunan ve  Amerikan ve uluslararası güçlere ev sahipliği yapan "El Harir Hava Üssü" nün bugün Cuma günü silahlı bir drone tarafından hedef alındığını bildirdi. Bir haber ağı, bugünkü Irak'taki ABD askeri üssüne yönelik gerçekleşen saldırıya değinerek şunları yazdı: Irak İslami Direnişi'nin Erbil'deki Ayn el-Esad askeri üssüne yönelik saldırısı sonucunda, bu üsse 10'dan fazla ağır füze isabet etti.

IRNA'nın Cumartesi günü bildirdiğine göre, el-Meyadin haber ağı, Ayn el-Esad üssüne yapılan saldırı hakkındaki kaynaklarına dayanarak şunları bildirdi: İlk değerlendirmelere göre, Ayn el-Esad üssü birkaç yönden ağır füzelerle hedef alındı.
Bu kaynaklar şöyle bildirdi: Ayn el-Esad üssü çevresine ve ABD birliklerinin konuşlandığı bölüme en az 10 füze isabet etti ve birkaç füze de önlendi.

İsrail ile Hamas arasında Gazze'de savaşın başlamasından 10 gün sonra, Ekim ortasından bu yana Amerikan güçleri ve uluslararası koalisyon güçleri, füze ve insansız hava araçlarıyla 100'den fazla saldırıya maruz kaldı.

ABD ordusu, İran destekli milislerin Irak'taki ABD'ye balistik füze fırlattığını doğruladı

ABD Merkez Komutanlığı, İran destekli milislerin, Amerikan kuvvetlerinin konuşlandığı batı Irak'taki Ayn el Esad hava üssüne çok sayıda balistik füze ve roket fırlattığını doğruladı.
Yapılan açıklamaya göre füzelerin çoğu askeri birliklerin hava savunma sistemi tarafından durduruldu. Çok sayıda Amerikan askeri ve bir Irak askeri de yaralandı. ABD ordusu, 'Hasar değerlendirmeleri devam ediyor' diye ekledi.
CNN Internatioanl, saldırının sorumluluğunu İran destekli milis grubu Irak'taki İslami Direniş'nin üstlendiğini yazdı. New York Post ise 'ABD ve Irak kaynakları, ateşlenen yaklaşık 15 füzeden ikisinin hava üssünü vurmayı başardığını söyledi' dedi.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2024 11:25

İLGİLİ HABERLER