Gündem
  • 1.10.2024 23:13

İran cumhurbaşkanı : Bu gücümüzün sadece bir kısmı

İran cumhurbaşkanı Salı günü gerçekleşen füze saldırısının "gücümüzün sadece bir kısmı" olduğunu söyledi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian, İsrail'e yönelik füze saldırısının İran'ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak için yapıldığını belirterek, Salı günkü operasyonun "gücümüzün sadece bir kısmı" olduğunu söyledi.

"Bu eylem İran'ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak içindi. (İsrail Başbakanı Benjamin) Netanyahu'ya İran'ın saldırgan olmadığını, ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde durduğunu bildirmek için," diye yazdı. "İran ile çatışmaya girmeyin."

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, X adlı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, İbranice olarak, İsrail'e yönelik "darbelerin" "daha da güçlü ve acı verici" olacağı uyarısında bulundu.

“Allah’ın yardımıyla Siyonist rejimin yıpranmış ve çürüyen bedenine, ayaklanma cephesinin darbeleri daha da sert ve acı verici olacaktır” dedi.

Baraj, İsrail'in kuzey sınırından  Lübnan'a  İran destekli militan grup Hizbullah'ı hedef alan bir kara operasyonu başlatmasının ardından geldi. İsrail, geçen Cuma günü bir hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdü ve  Orta Doğu'nun en güçlü paramiliter gücünün liderliğini yok etti  - yeni bir bölgesel savaş korkularını artırdı.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2024 23:17

İLGİLİ HABERLER