Dünya
  • 29.6.2025 16:44

İran Genelkurmay Başkanı: Saldırı tekrarlarsa güçlü karşılık vereceğiz

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ile gerçekleştirdiği görüşmede İsrail ile varılan ateşkes anlaşmasına değinen İran Genelkurmay Başkanı Abdurrahim Musevi, İsrail'in ateşkese bağlı kalacağından şüphe duyduklarını söyledi.

İsrail'in İran'a başlattığı saldırılar sonrası Orta Doğu'da gerilim yükseldi.

Savaşta iki tarafta kayıplar verirken ABD'nin savaşa dahil olduğu süreç sonunda ateşkes sağlandı.

Ateşkesin ardından yapılan açıklamalar ise kalıcı olup olmayacağı konusunda şüphe uyandırıyor.

İRAN-SUUDİ ARABİSTAN GÖRÜŞMESİ 

Bu gelişmeler ışığında İran Genelkurmay Başkanı Abdurrahim Musevi, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail ve ABD’nin saldırıları ile bölgesel ve ikili meseleler ele alındı.

“SALDIRIYI TEKRARLARSA KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ”

İran’a yönelik İsrail ve ABD saldırısının, ABD ile dolaylı müzakereler devam ederken gerçekleştiğine dikkat çeken Musevi, "Bu iki rejim, hiçbir uluslararası kural ve hukuka bağlı olmadıklarını göstermiş ve bu durum 12 gün süren savaşta tüm dünyaya kanıtlanmıştır." dedi.

Savaşı başlatan tarafın İran olmadığını vurgulayan Musevi, "Ancak tüm gücümüzle saldırgana karşılık verdik. Düşmanın, özellikle ateşkes de dahil olmak üzere taahhütlerine tam olarak bağlı kalacağından şüphe duyduğumuz için, saldırıyı tekrarlamaları halinde güçlü bir karşılık vermeye hazırız." ifadelerini kullandı.

"SUUDİ ARABİSTAN YOĞUN ÇABA HARCADI"

Savunma Bakanı Halid bin Selman ise, savaşta hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek, "Suudi Arabistan saldırıları yalnızca kınamakla kalmayıp, savaşın ve saldırıların sona ermesi için yoğun çaba harcamıştır." dedi.

Görüşmede ayrıca, iki ülkenin karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması için istişarelerin sürdürülmesi ve İran ile Suudi Arabistan’ın bu süreçteki önemli rolü üzerinde mutabık kaldıkları ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2025 16:45

İLGİLİ HABERLER