Gündem
  • 3.10.2024 15:54

İran’ın vurduğu hava üssünde ağır hasar! İsrail yayınladı

İran, geçtiğimiz günlerde İsrail'e art arda füze saldırı gerçekleştirmişti. İsrail'de kırmızı alarma neden olan saldırıların ardından İsrail, "kayda değer bir hasarın meydana gelmediğini" iddia etse de, ortaya çıkan uydu görüntüleri İran saldırısının boyutlarını ortaya koydu.İran devlet televizyonu, daha sonra İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Hangarlar paramparça oldu!

The Times of Israel ve Yedioth Ahronot gazeteleri, Associated Press'in (AP) servis ettiği Nevatim Hava Üssü'ndeki tahribatı ortaya koyan uydu görüntülerine haberlerinde yer verdi.

İran’ın vurduğu hava üssünde ağır hasar! İsrail o görüntüleri yayınladı: Hangarlar paramparça oldu!

HANGAR ÇATILARI HAVAYA UÇTU

Haberlere göre, İsrail'in en önemli askeri hava üslerinden biri olan Nevatim Üssü'nün uydu görüntülerinde saldırı nedeniyle pist yakınındaki uçak hangarının çatısında büyük bir delik oluştu, binaların çatısı hasar aldı.
 

İşgal altındaki toprakların çoğu bölgesine onlarca İran füzesinin düştüğü manzara herkesi şaşırttı ve Gazze'ye sempati duyanlar için göz kamaştırdı; nasıl oldu da Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin mutlak desteğine rağmen bu balistik füzeler amacına ulaşmayı başardı? Peki İsrail'in en güçlü hava savunma sistemi olarak gördüğü Demir Kubbe, hava sahasını korumayı ve İran'dan fırlatılan tüm füzeleri düşürmeyi neden başaramadı?  

İran, Salı akşamı İsrail'e yönelik devasa bir hava saldırısında yaklaşık 180 balistik füze fırlattı ; bu, Orta Doğu'da daha geniş bir bölgesel savaşın patlak vereceği korkusunu artıran tırmandırıcı bir adımdı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, hafif hatların yere çarptığı ve saldırılardan kaynaklanan hasarlar görülüyor.

İsrail'de uygulanan askeri sansür ve yayın yasağı nedeniyle gerçek kayıp ve hasarın boyutu konusunda son derece gizlilik olmasına rağmen, İbrani medyası merkezdeki Hod Hasharon şehrinin belediyesinde 100'den fazla evin hasar gördüğünü bildirdi. İran'ın dün geceki saldırısı sonucu İsrail.


Bu arada İsrail Ordu Radyosu, İran saldırısında altyapıya "önemli bir zarar vermeden" çok sayıda hava üssünün hasar gördüğünü bildirdi.

İngiliz gazetesi  The Telegraph, bir raporunda İran'ın dünyanın en güçlü hava savunma sistemlerinden birini yenmeyi başarabildiğini sordu.

Analistler, İran'ın hava saldırılarının başarısını ve İsrail savunma sistemlerinin bazı balistik füzeleri vurmadaki başarısızlığını yargılamak için henüz çok erken olduğunu belirtirken, gazete, bu saldırının gerçekleştirilmesi için aranması gereken bir takım gösterge işaretlerin olduğuna dikkat çekti. İsrail hava savunmasının performansını değerlendirmek.

Ayrıca okuyun

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 15:48

İLGİLİ HABERLER