Gündem
  • 31.10.2023 00:16

İran savaşa girmemek için resmen kıvırıyor.. İşte sebebi

HAMAS -İsrail savaşında herkesin gözü İran'ın üzerindeydi. Daha ilk günlerde İran'ın HAMAS'a destek vereceği en kötü ihtimalle silah ve füze sağlayacağına inanılıyordu. Ancak beklenen olmadı. İran bir kaç cart curt açıklama ile işi geçiştirdi. Sadece İran değil Hizbullah'ta aynı taktiği uyguladı.
Lübnan'dan İsrail'in baş arazilerine atılan 3-5 roketten başka bir faliyatleri olmadı.
Bütün bunlar her iki taraftan da destek bekleyen HAMAS için hayal kırıklığına neden oldu.

Kışkırtıcı söylemlere rağmen İran, doğrudan İsrail savaşından kaçınmak için ipte yürüyor..

İsrail-Hamas savaşının üçüncü haftasında İran, tehditlerini vekil güçleri aracılığıyla ABD üslerine yönelik sınırlı saldırılara dönüştürerek, doğrudan çatışmadan kaçınmak için bir ihtiyat stratejisine bağlı kaldı. 

Tümgeneral Hossein Salami, İsrail karşıtı söylemini kullanarak, "Gazze'ye çizmeler yerleştirildikten sonra oraya gömülecekler" dedi.  

Sert komutana göre Hamas operasyonu ABD, İngiltere ve İsrail'in "şimdiye kadar uğradığı en istisnai yenilgilerden biriydi". "Müslüman dünyasının arkalarına yaslanıp İslam dünyasının bir kısmını yok etmelerini izleyeceğini düşünerek yanılacaklar" diye uyardı. 

Ancak Devrim Muhafızları şefi, İran'ın doğrudan katılımından bahsetmekten kaçındı ve İsrail'in, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyindeki topluluklara yönelik saldırısına tepki olarak Gazze'yi vurmaya başlamasından bu yana Tahran'ın resmi çizgisini izledi.  

Hamas şimdilik yeterli kazanımı elde etti  

Hamas'ın saldırıları İslam Cumhuriyeti tarafından "stratejik kazanımlar" olarak selamlandı. İran topraklarında İsrail'in suçladığı bir dizi nükleer sabotaj ve suikastın ardından gelen bu ölümcül operasyon, Tahran'ın Tel Aviv'e karşı derin düşmanlığında bir "dönüm noktası" oldu.  
Gelelim işin can alıcı kısmına..
Şii İran'da devlet yönetimi ŞİA'nın elinde. Onlar sünni Müslümanlardan nefret eder. Nefretleri o derece yüksektir ki emin olan İsrail'in Müslümanlardan ettiği nefretin belki de onlarca katı nefret ederler.
Esad'ın ŞİA askerlerinin Sünni müslümanları nasıy katledip yaktığını hatırlayın..
Bugün GAZZE'ye yardıma gitmemelerinin nedini de budur.
İsrail ŞİA Hizbullah'a saldırsaydı İran o anda karşı saldırıya geçerdi. HAMAS Sünni olunca saldım çayıra meylam kayıra taktiği güdüyorlar

Güncellenme Tarihi : 31.10.2023 01:21

İLGİLİ HABERLER