Dünya
  • 28.10.2024 22:11

İran'da Hamaney temsilcisine suikast girişimi: Durumu kritik

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Tasnim haber ajansı, cuma günü, İran Dini Lideri Ali Hamaney'in bir temsilcisine yönelik suikast girişiminin hedef alındığını, ancak suikast girişiminin nedeninin henüz bilinmediğini duyurdu.
Tasnim'in haberine göre, Hamaney'in Fars Eyaleti temsilcisi olan din adamı Muhammed Sabahi, kimliği belirlenemeyen bir saldırganın saldırısı sonucu başından vurularak yaralandı.
Ajans, Sabahi'nin kritik durumda hastaneye kaldırıldığını bildirdi. ISNA haber ajansı, Kazeroon'daki bir hastanede ameliyata alındığını belirtti. Tasnim, saldırının Kazeroon'da cuma namazından sonra gerçekleştiğini ve saldırganın "hemen etkisiz hale getirildiğini", raporların "gaziler olarak bilinen kişilerle akraba olmadığını" öne sürdüğünü belirtti. Saldırganın kimliği ve saikleri hakkında çelişkili raporlar ortaya çıktı.
Dini Liderlik Ofisi'ne bağlı Politika Konseyi Sözcüsü, kamuoyunu Sabahi'ye yönelik suikast girişimiyle ilgili asılsız söylentilere itibar etmemeleri konusunda uyardı.
 

Güncellenme Tarihi : 28.10.2024 22:14

İLGİLİ HABERLER