Dünya
  • 14.4.2020 11:27

İran'da hapisteki 100 mahkuma Koronavriüs bulaştı.. İran'ın gerçek ölü sayısı ürküttü

İran'ın kötü şartlarındaki cezaevlerinde Koronavirüs büyük bir hızla yayılıyor..7 mahkum öldü, 100'ü Kuzeybatı İran hapishanesinde COVID-19 bulaştı. Buna rağmen İran yönetimi yaşananlara kayıtsız kalıyor..
İran Ulusal Direniş Konseyi'ne göre, 267 şehirde en az 27.000 İranlı virüsten öldü. İran Sağlık Bakanlığı bugün sadece 4.585 kişinin öldüğünü açıklamıştı..

İran'da corona virüs nedeniyle 54 bin tutuklu serbest | NTV

Bir insan hakları grubu bugün, COVID-19'un İran hapishanelerinde yayılmasının yedi mahkumun ölümüne ve 100'den fazla enfeksiyonun Kuzeybatı bir hapishanede ölümüne yol açtığını söyledi.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü , geçtiğimiz ay, Urmia Merkez Hapishanesinde COVID-19 bulaştıktan sonra en az yedi mahkumun öldüğünü söyledi.

Raporda, 100'den fazla mahkumun virüsle enfekte olduğu belirtildi.

Amnesty: Cezaevlerinde 36 mahkum Covid-19 protestolarında ...

 Geçtiğimiz Perşembe günü, COVID-19 bulaşmış dört mahkum Taleghani Hastanesine gönderildikten sonra vefat etti. Grup, mahkumlardan birini Anvar Ghorbanzadeh olarak tanımlayabildiğini söyledi. Mahkumların tamamı 3. ve 4. bölümlerde gözaltına alındı.

Bundan önce üç mahk prisonm virüsden öldü. Hengaw tarafından Farigh Mohammadi, Hossein Javadi ve Fatemeh Alizadeh (F) olarak tanımlanmıştır.

İnsan hakları grubu, kritik koşullar altında olan ve Taleghani Hastanesi YBÜ'nde hastaneye kaldırılan diğer dört mahkumu tespit etti. Mahkersmlar Anvar Ghorbanzadeh ile aynı bölümdeydi.

İran'da koronavirüs nedeniyle 85 bin mahkuma ev izni | Euronews

Bölüm 3 ve 4'te 500'den fazla mahkum gözaltına alındı.

Grup, mahk prisonmların sağlığı ve güvenliği için yasal yükümlülüklere rağmen, Urmia Merkez Hapishanesindeki yetkililerin bazı durumlarda bilinçli olarak COVID-19'lu mahkumların ölümüne neden olduğunu söyledi.

İran'da firar eden 74 mahkumdan 65'i yakalandı | NTV

Yetkililer, bunun aksini kanıtlayan haberlere rağmen COVID-19'un Urmia Hapishanesinde yayılmasını reddetmeye devam ediyor.

Geçen ay boyunca mahkumlar en az yedi İran hapishanesinde ayaklandılar . Mahkumlar, sıkışık ve sağlıksız hücrelerinde virüs bulaştıracaklarından korkuyorlar.

İran Ulusal Direniş Konseyi'ne göre, 267 şehirde en az 27.000 İranlı virüsten öldü. İran Sağlık Bakanlığı bugün sadece 4.585 kişinin öldüğünü açıkladı.

İran, sağlık görevlilerini rejimin COVID-19 gerçek vaka sayısını açıkladıkları için görevden aldı

İran rejimi, rejimin İran'daki COVID-19 salgınıyla örtbas edildiğini açıklayan iki sağlık görevlisini görevden aldı.

Devlet tarafından yürütülen haber ajansları, rejimin İran'ın kuzeybatısındaki Erdebil Tıp Bilimleri Üniversitesi başkanını ve ülkenin COVID-19 salgının merkez üssü Kum'daki Tıp Bilimleri Üniversitesi başkanlığını görevden aldığını söyledi .

Erdebil sağlık yetkilisi Akhevan Akbari, rejimin Sağlık Bakanı tarafından görevden alındı.

Ardebil'in Humeyni Hastanesi başkanı canlı TV'de resmi COVID-19 istatistiklerinin “gerçek rakamların sadece bir kısmı” olduğunu söylemişti.

İran devlet TV'sine, Sağlık Bakanlığı'nın, enfekte olanların hepsi test edilmemesine rağmen sadece resmi rakamlarında pozitif olanları içerdiğini söyledi.

 

No water, no soap and crowded cells: COVID-19 fears spark riots in ...

Başka bir raporda, IRNA devlet tarafından işletilen Haber Ajansı bugün Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi başkanının istifa ettiğini veya görevden alındığını söyledi.

Inmates riot at Iran prison over coronavirus fears

Hassan Adeli geçtiğimiz günlerde devlet tarafından işletilen Fars Haber Ajansı ile yapılan bir röportajda, COVID-19'un ilk vakalarının Kum'da açıklanmasının nedeninin "Sağlık Bakanlığı protokollerine" karşı çıkıp COVID-19'u test ettikleri olduğunu söyledi.

Eski sağlık memuru, belirgin bir şekilde din adamları tarafından işgal edilen Kum'u savunmaya çalışırken, rejimin başlangıçta hastanelerin salgını örtmek için COVID-19'u test etmesine izin vermediğini ima etti.

Güncellenme Tarihi : 14.4.2020 11:48

İLGİLİ HABERLER