İran'ın düşürdüğü tanker uçakta 4 Amerikan askerinin öldüğü açıklandı
ABD ordusu, Perşembe günü Irak'ın batısında bir ABD Hava Kuvvetleri KC-135 Stratotanker yakıt ikmal uçağının düştüğünü, ikinci bir ABD tanker uçağının da olaya karıştığını belirtti.
CNN'e konuşan bir ABD yetkilisi, batan tankerde en az beş mürettebat üyesinin bulunduğunu söyledi. ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi ancak herhangi bir ABD askeri personelinin yaralanıp yaralanmadığı veya hayatını kaybedip kaybetmediği konusunda bilgi verilmedi.
CENTCOM'un açıklamasında, Pentagon'un İran'a karşı ABD operasyonlarına verdiği isim olan "Epic Fury Operasyonu" kullanılarak, "Olay, dost hava sahasında meydana geldi ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olayda iki uçak yer aldı. Uçaklardan biri Irak'ın batısında düştü, diğeri ise güvenli bir şekilde indi.
CENTCOM'un açıklamasında, "durum geliştikçe" daha fazla bilgi verileceği belirtildi ve "asker ailelerine açıklık sağlamak" amacıyla daha fazla ayrıntı toplanırken sabır istendi.
"UÇAĞI FÜZE İLE DÜŞÜRDÜK"
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın batısında ABD'ye ait yakıt ikmal uçağının düşürüldüğünü ve mürettebatının öldüğünü iddia etti.
Tesnim Haber Ajansının Devrim Muhafızları Ordusu'ndan aktardığı haberde, "Irak'ın batısındaki İran destekli grupların füzeleriyle ABD uçağının düşürüldüğü ve mürettebatının hayatını kaybettiği" ileri sürüldü.
ABD: Irak'ta üşen uçakta 4 ABD askeri hayatını kaybetti
ABD ordusu, Irak'ta düşen KC-135 uçağındaki 6 askerden 4'ünün öldüğünü duyurdu.
İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI 'FÜZE İLE DÜŞÜRDÜK' DEMİŞTİ
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın batısında ABD'ye ait yakıt ikmal uçağının düşürüldüğünü ve mürettebatının öldüğünü iddia etmişti. Tesnim Haber Ajansının Devrim Muhafızları Ordusu'ndan aktardığı haberde, "Irak'ın batısındaki İran destekli grupların füzeleriyle ABD uçağının düşürüldüğü ve mürettebatının hayatını kaybettiği" ileri sürülmüştü.
Güncellenme Tarihi : 13.3.2026 13:04