Spor
  • 4.12.2021 17:37

İrfan Can'ın cezası için flaş sözler! "Rapor yumuşatılmış"

Fenerbahçe'nin yıldız ismi İrfan Can Kahveci ile Göztepeli Atakan Çankaya arasında soyunma odası koridorlarında yaşanan arbedenin ardından sarı-lacivertli futbolcu 2 maç ceza aldı. Galatasaray cephesi ise bu kararın ardından Marcao'nun Kerem Aktürkoğlu'na saldırdığı için aldığı 8 maçlık cezayı örnek göstererek adeta isyan etti. Sabah Gazetesi'nin usta yazarı Levent Tüzemen, temsilcinin raporunun yumuşatıldığını ve bu sebepten dolayı İrfan Can Kahveci'nin az ceza aldığını ifade etti.

Fenerbahçe'nin geçen hafta Göztepe ile 1-1 berabere kaldığı maçın devre arasında İrfan Can Kahveci ile Atakan Çanyaka'nın arbede yaşanmıştı. Sonradan çıkan görüntülerde ise İrfan Can'ın rakibine fiziki müdahalesi olduğu görülmüştü. Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından ise Marcao'nun Kerem Aktürkoğlu'na saldırması akıllara geldi. Galatasaray cephesi İrfan Can'ın da Marcao gibi ceza almasını isterken, MHK'den 2 maçlık men cezası çıktı.

Galatasaray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının ortak hareket etmeleri TFF içindeki bazı güçlerin hiç hoşuna gitmiyor. Bu güçler şimdi 4 büyük kulübü birbirine kırdırmak için çeşitli senaryolar hazırlıyorlar.Özellikle başkanların eleştiri olarak yaptıkları söylemler aynı kapıya açılmasına rağmen cezaları verirken bilerek farklı uyguluyorlar. Örnek mi?.. F.Bahçe Başkanı Ali Koç haklı olarak TFF'yi ağır sözlerle eleştiriyor ama uyarı cezası alıyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de eleştirilerinde haklı olmasına rağmen 21 gün men cezası alıyor.

Eşit olmayan cezalarla amaç iki başkanı, "Bana şu kadar ceza verdiniz, Ali Bey'e ihtarı yeterli buldunuz" şeklinde birbirine kırdırmak. Aslında Koç'un da Çebi'nin de itirazları aynı kapıya açılıyor. TFF'deki güçlerin amacı "Gövde gösterisi" içinde başkanları kafa kafaya vurdurmak. Yıllardır bu güçler TFF'de barınıyorlar ve hazırladıkları bu çirkin senaryolarla besleniyorlar.

TEMSİLCİNİN RAPORDAKİ İFADELERİ YUMUŞATILMIŞ
G.Saray Başkanı Burak Elmas benim de katıldığım toplantıda bu senaryolara değinmiş ve, "Kulüpleri birbirine düşürmeye çalışıyorlar" vurgusunu ısrarla yapmıştı.

Örneğin; Marcao, Giresun'da maç içinde Kerem'e saldırıp oyundan atılmış ve 8 maç ceza almıştı. Kamuoyu da bunu çok iyi işlemişti.

Son Göztepe-F.Bahçe maçında ne oldu? Devre arası Göztepeli Atakan soyunma odasına giderken İrfan Can Kahveci, önce rakibini iki omuzdan tuttu ve duvara itti, sonra da tokat attı.Koridorlarda yaşanan onca gürültü ve patırtıya rağmen Mete Kalkavan'ın "Görmedim" demesi, 3 maymunun gözü kapalı olanına benziyor. Devre arası İrfan kırmızı kart görseydi maçın yarısında olmayacak ve Serdar'ın golüne asist yapamayacaktı.

ARICI GÖREVİ BIRAKMALI
Elmas, "Soyunma odası koridorlarında gizli ses kaydı yapan temsilciler var" demişti. G.Saray-F.Bahçe maçında bu ses kaydını koyan temsilcinin ismine ulaştım ama kaynağım zarar görmesin diye açıklamıyorum.

İzinsiz kaset kaydı yapmanın ceza hukukunda bir yaptırımı vardır diye düşünüyorum. Kaset rezaletinden sonra Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı görevi bırakmalıdır. TFF, birilerinin arpalığı olmaya son vermelidir.


BAŞKAN İSİMLERİ BİR BİR AÇIKLAYACAK
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bugün olağanüstü bir basın toplantısı düzenleyecek. Gündemine ise TFF, hakemler, Fatih Terim'e verilen ceza ve koridorda gizli ses kaydı alan temsilcinin deşifresi var.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2021 17:44

İLGİLİ HABERLER