Dünya
  • 9.10.2024 17:28

İspanya İsrail’i işgalci ilan etti

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail'in Lübnan'a yönelik askeri saldırılarını "işgal" olarak nitelendirerek, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini aktardı.

İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez parlamentoda yaptığı konuşmada, "Lübnan gibi egemen bir devletin üçüncü bir ülke tarafından işgal edildiği açıktır ve bu nedenle uluslararası toplum buna kayıtsız kalamaz" ifadelerini kullandı. Sanchez, "Ukrayna'daki durumu da kınıyoruz, Gazze'deki durumu da kınıyoruz ve şimdi de Lübnan'ın işgalini kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

AVRUPA'DA FİLİSTİN YANLISI BAŞBAKAN

Sanchez, Avrupa Birliği liderleri arasında İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri sürdürdüğü katliama en açık sözlü şekilde eleştirenlerden biri.

Sanchez, "Gazze'de İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uyduğuna dair ciddi şüpheleri olduğunu" söyleyerek İsrail'i kızdırdı ve onun döneminde Madrid, mayıs ayında Filistin devletini tanıdı.

Sanchez ayrıca Ortadoğu'daki durum konusunda "Avrupa Birliği içinde bir anlaşma sağlanamamasından" dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sanchez, "Bundan üzüntü duyuyorum, çünkü bu konularda kendi çıkarımızı değil, uluslararası hukuku savunup tutarlı olmamız gerektiğine inanıyorum" sözlerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2024 17:30

İLGİLİ HABERLER