Dünya
  • 25.8.2024 00:02

İsrail 7 Ekim'den bu yana 695 askerin ölümünü açıkladı

İsrail 7 Ekim'den bu yana 695 askerin ölümünü açıkladı

7 Ekim'de Filistinli gruplar tarafından başlatılan Aksa Tufanı Harekatı'nda şimdiye dek 695 İsrail askerinin öldüğü resmi olarak açıklandı.

Gazze Şeridi'nde çatışmalar sürerken İsrail ordusu da kayıp vermeye devam ediyor.

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda verdiği kayıplara ek olarak, 7 Ekim'de başlayan saldırılarda ölen askerlerin kimliklerini de süreç içerisinde açıklıyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamalara göre, 7 Ekim'deki saldırıların başlangıcından bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 695'e yükseldi. Ordunun kayıtlarında, 695 askerin "kimliklerinin açıklanmasına izin verilenler" olduğu belirtildi.

Ölü sayısının gerçekte daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Filistinli grupların birçok İsrail askerini canlı olarak yakaladığı ve Gazze'de tuttuğu biliniyor. Bunların yanı sıra çok sayıda İsrail askerinin cesedinin de Filistinli gruplarca tutulduğu belirtiliyor. Bu rehineler ve cesetler İsrail ile yapılacak esir takaslarında kullanılmak isteniyor.

Hizbullah füzeleri, Demir Kubbe'nin bazılarını engelleyememesi üzerine Kiryat Şmona şehrinde yangına neden oldu (video)

Hizbullah'ın Lübnan'dan kuzeydeki Kiryat Şmona kentine attığı roketler, Demir Kubbe'nin bazı roketleri engelleyememesi üzerine yakın zamanda bir binada yangına neden oldu.

İsrail ordusu, "Kısa bir süre önce Lübnan'ın kuzeyindeki Kiryat Şmona kentine 10'a yakın füze fırlatıldı" dedi.

Füzelerin bir kısmı Demir Kubbe tarafından durduruldu, bir kısmı da şehrin üzerine düştü."

füzesinin düşmesinin ardından Kiryat Shmona'daki bir binada çıkan yangını gösteren sahneler yayınladı.

Hizbullah saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı ve şöyle dedi: "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza destek olarak, onların cesur ve onurlu direnişine destek olarak ve İsrail düşmanının güneydeki kararlı köylere ve güvenli evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak." ve sivilleri hedef alan direniş Mücahidleri tarafından bombalandı.” 23.08.2024 Cuma günü Kiryat Shmona kolonisinde çok sayıda Katyuşa roketi vardı.

Herhangi bir yaralanma olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmedi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 00:22

İLGİLİ HABERLER