Dünya
  • 15.11.2023 13:56

İsrail askeri : Hastanelerde tünel de yok

İnsanlık tarihinin en barbar soykırımını yapan İsrail, Gazze'deki hastaneleri yerle bir etti. Katiller sürüsünün tüm iddiaları yalan çıktı. Hastanelerde Hamas'ın varlığını ispatlayamadı

Havadan bombardımanlarla yetinmeyen katil sürüsü İsrail ordusu karadan tanklarla da Gazze'deki hastanelere girdi. İsrail askerleri dünden bu yana bazı hastanelerin içinden yayınlar paylaşmaya başladı. Görüntülerde hastanelerin tamamen yerle bir olduğu görüldü.

Hastanelerde tünel de yok Hamas da: Katil sürüsünün yalanları tutmadı

İşgal kuvvetleri, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın hastanelerin altına tüneller açtığını ileri sürüyordu. Ancak hiçbir hastanenin altında tünel çıkmadı. Hamas uzun süredir Birlemiş Milletler ya da Dünya Sağlık Örgütü'nden yetkililerin hastaneleri kontrol etmelerini talep ediyor. Ancak İsrail buna da izin vermiyordu.

TAKVİMİ LİSTE YAPTILAR

İsrail askerleri yerle bir ettikleri hastanelerde şimdilerde yeni yalanlara sığındılar. İsrail askeri Rantisi Hastanesi'nin içindeki duvarda asılı olan listeyi, hastanede tutulan rehinelerin listesi olarak anlattı.

Hastanelerde tünel de yok Hamas da: Katil sürüsünün yalanları tutmadı

Ancak duvardaki asılı olan liste aslında günlerin yazılı olduğu takvim. İsrail Ordu Sözcüsü, bombardıman sonrası boşaltılan işgal ettikleri Gazze Rantisi Hastanesinden paylaşım yaptı.

SES KAYDI BOŞ ÇIKTI

Bölgedeki en yakın tünel hastaneye yüzlerce metre uzaklıkta çıktı. İsrail ordusu ayrıca Gazze'de kimliği belirsiz iki Filistinlinin Şifa Hastanesi'nin altında bir tünelin varlığından bahsettiğini ileri sürdüğü anonim bir ses kaydı yayınladı.

Kayıt bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı. Sosyal medyada bu konuşmadaki aksanının Gazzelilere ait olmadığına dair çokça paylaşım yapıldı.

DOKTORLAR REDDEDİYOR

Gazze'deki hastanelerde yıllardır dünyanın dört bir yanından gönüllü doktorlar hizmet veriyor. Hastanelerdekideki doktorlar da içeride Hamas'ın hiçbir varlığının olmadığını vurguluyor.

Hastanelerde tünel de yok Hamas da: Katil sürüsünün yalanları tutmadı

Son olarak Norveçli Profesör Mads Gilbert, "İsraillilere sormak lazım, (Şifa Hastanesi'nde) askeri üssün varlığından bu kadar eminlerse 16 yıldır neredeydiler? Kanıt nerede? Fotoğraflar nerede? Hastanenin (X-ray ile kaydedilen) röntgeni nerede?" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.11.2023 14:00

İLGİLİ HABERLER