Gündem
  • 12.9.2024 10:53

İsrail Askeri İstihbaratı Yahya Sinwar'a hitaben bir mektup yayınladı

Çarşamba akşamı İsrail Askeri İstihbarat Bölümü, El Kassam Tugayları'ndaki Han Yunus Tugayı komutanı Rafi Salama'nın hareketin lideri Yahya El Sinvar ve kardeşi Muhammed'e hitap ettiğini iddia eden bir belge yayınladı. 

İsrail Savunma Bakanlığı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant belgeyi gözden geçirdi ve belgenin "Hamas hareketinin karşı karşıya olduğu zor durumu tanımladığını" iddia etti.

Gallant tarafından incelenen belgenin ilk sayfasında İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları arasında önerilen esir değişimi anlaşmasına ilişkin, teklifin içerebileceği sayı ve kategorilere ilişkin notlar yer alırken, Gallant belgenin "İsrail'in imhasını" gösterdiğini iddia etti. Silahların yüzde 70'i ve füzelerin yüzde 95'i." Hamas'a göre, hareketin savaşçılarının "yüzde 50'si" öldürüldü ya da yaralandı ve "çoğu kaçtı", yani "sadece yüzde 20'si kaldı."

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gallant'ın, Gazze Şeridi'nden belge ve teknik malzeme toplamaktan sorumlu Askeri İstihbarat Bölümü'ndeki bir birime yaptığı ziyarette, sonuçlar ve yeni materyaller hakkında brifing aldı. Birimin Gazze Şeridi'nden toplanan ve muhafaza edilen malzemelerin sınıflandırılması ve analiz edilmesinden sorumlu bölümlerini denetledi."

İsrail Savunma Bakanlığı

Galant, birimin ülkenin merkezindeki Askeri İstihbarat Bölümü üslerinden birinde bulunan karargâhından yaptığı video açıklamasında, “Size Hamas liderlerinin durumları hakkında söylediklerini yansıtan bir mektup göstermek istiyorum. Geçtiğimiz Temmuz ayında tarafımızdan öldürülen Rafi Salama'nın Sinwar ve kardeşine yazdığı mektupta durumu şöyle anlatıyor: Silahların yüzde 70'i, füzelerin yüzde 95'i imha edildi, teröristlerin yüzde 50'si öldürüldü. ya da yaralandı ve birçoğu kaçtı ve sadece %20'si kaldı. Bu, Hamas'ı etkileyen ve üst düzey liderleri tarafından da hissedilen gerçek bir acıdır.

"Ekim ayında başlayan çalışmalarımızı adım adım sürdürüyoruz ve tüm Hamas liderlerine ulaşıyoruz. Bu, Salama'nın Sinwar kardeşlere yazdığı mektup, onlara da ulaşacağız."

İsrail askeri istihbaratının ortaya çıkardığı ve Gallant tarafından incelenen belgenin el yazısıyla değil, bilgisayarda basılmış olduğu ortaya çıktı. İsrail Savunma Bakanı, geçtiğimiz haftalarda Hamas'la tutuklu değişimi ve Gazze'de ateşkes konusunda anlaşmaya varılması yönündeki desteğini defalarca açıklamıştı.

 Gallant'ın dün Salı günü İsrail'de yabancı gazetecilere verdiği demeçte, Gazze'de tutuklu bulunan mahkumların geri gönderilmesinin "yapılacak doğru şey" olduğunu vurgulaması ve "anlaşmaya varmanın bize büyük bir fırsat veren stratejik bir fırsat olduğunu" vurgulaması dikkat çekiyor. sınırdaki güvenlik durumunu değiştirmek için.” "Tüm cephelerde."

Geçtiğimiz haftalarda İsrail medyası, Gallant, Netanyahu ve kabinede kendisine bağlı Likud ve Dini Siyonizm üyesi bakanlar arasında bu konumu nedeniyle yaşanan anlaşmazlıklara dikkat çekmişti.

Gallant, "Askeri bir oluşum olarak Hamas'ın artık var olmadığını", "gerilla savaşı yürüttüğünü" ve İsrail ordusunun "Hamas militanlarıyla savaşmaya ve liderliğini sürdürmeye" devam edeceğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında İsrail ordusu, Hamas hareketinin askeri kanadının başkomutanı Muhammed El-Kassam Tugayları'na bağlı Han Yunus Tugayı komutanı Rafi Seleme'ye suikast düzenlediğini açıklamıştı. Deif, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki El-Mawasi bölgesini hedef alan ve ölümüyle sonuçlanan saldırıda... Yarısı çocuk ve kadın olmak üzere 90'dan fazla Filistinli öldürüldü, ve 300 kişi de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 12.9.2024 10:59

İLGİLİ HABERLER