Gündem
  • 22.9.2024 09:14

İsrail askerleri El Cezire'nin canlı yayınını bastı

El Cezire, İsrail ordusunun Ramallah ofisine girip ofisini kapattığı görüntüleri yayınladı…

Al Jazeera'nin bir videosundan alınan bu ekran görüntüsünde, İsrail askerlerinin 22 Eylül'de Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofislerine girdikleri görülüyor.

El Cezire, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisine giren İsrail askerlerinin, ofisin 45 gün süreyle kapatılması emrini canlı olarak yayınladı.

Görüntülerde, İsrail askerlerinin içeri girdiği sırada televizyonun büro şefi Walid Omary ve çalışanları canlı yayında görülüyor.

Al Jazeera tarafından yayınlanan videoda, bir askerin Omary'ye Al Jazeera ofisinin 45 gün boyunca kapatılması yönündeki askeri emri bildirdiği görüldü. Asker daha sonra Omary'ye çalışanların derhal ofisi terk etmesi gerektiğini söyledi. 

Kendisine verilen askeri emri canlı yayında okuyan Omary, personelin kişisel eşyalarını ve fotoğraf makinelerini alıp ayrılmaları gerektiğini söyledi.

El Cezire'nin Ramallah'taki ofisi onlarca yıldır faaliyette. İsrail'in Mayıs ayında Kudüs ofisini kapatması ve bazı iletişim ekipmanlarına el koymasının ardından ağ için daha da önemli hale geldi ve bu durum, Birleşmiş Milletler ve hak gruplarının, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun basın özgürlüklerini kısıtlama hamleleri olduğunu söyledikleri için kınamalarına yol açtı.

El Cezire çalışanlarının Ramallah ofisinden ayrılmasının ardından canlı yayında Omary ve diğerlerinin sokakta olduğunu, gazetecinin askerlerin ofisi ele geçirdiğini ve malzemelere el koyduğunu söylediği görüldü.

Kısa bir süre sonra İsrail askerlerinin Omary'ye yaklaşması üzerine canlı yayın kesilirken, Omary'nin askerlerin ekibin kullandığı kamera ve yayın ekipmanlarını aldığını söylediği duyuldu.

CNN, yorum almak için El Cezire ve İsrail ordusuyla iletişime geçti.

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 09:21

İLGİLİ HABERLER