Dünya
  • 14.12.2023 15:48

İsrail askerlerinden çıplak Filistinlilere idrarlı işkence

İsrail, Gazze'de insanlık tarihinin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiriyor. Hamas bahanesi ile Gazze işgal planını devreye sokan İsrail'in katledilen siviller için toplu mezar kazdığı görüntüler dünya gündemine bomba gibi düşerken çıplak arama skandalının da perde arkası deşifre oldu. Washington Post'ta yer alan bir haberde, İsrail askerlerinin idrarlı işkencesi gözler önüne serildi.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın geldiği boyut kan donduruyor. Hamas bahanesi ile Gazze işgal planını devreye sokan İsrail'in çıplak arama yaptıktan sonra bir yere götürdüğü siviller hakkında kan donduran detaylar ortaya çıktı. Washington Post, İsrail askerlerinin idrarlı işkencesini aktardı.

İdrarlı işkence! İsrail ordusunun iğrenç yüzü ortaya çıktı"

İsrail askerlerinin gözetiminde iç çamaşırlarına kadar soyulmuş, diz çökmeye zorlanmış, bazılarının bağlı, bazılarının gözleri bağlı Filistinli erkeklerin görüntülerinin aşırı duygulara yol açacağı kesindi" diyen gazete, bu görüntülerin sosyal medyada patlak vermesinin ardından İsrail'in tepki almasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

İdrarlı işkence! İsrail ordusunun iğrenç yüzü ortaya çıktı

ARTIK SİLİNEMEZLER

Gazete, "Artık silinmezler: Filistinliler arasında öfkenin ve bölgede öfkenin kalıcı bir nedeni bazıları için bunlar, Irak Savaşı sırasında ABD'nin işlettiği Ebu Garib hapishanesindeki gözaltı merkezinde ortaya çıkan işkence tablolarının yankılarını uyandırıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Kuvvetlerinin Gazze'de gerçekleştirdiği vahşetin haftalardır sürdüğü belirtilirken kişi onuruna saldırı niteliğindeki fotoğrafların yayınlanmasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Güncellenme Tarihi : 14.12.2023 15:50

İLGİLİ HABERLER