Gündem
  • 22.9.2024 10:00

İsrail duyurdu : Hizbullah dün 100 füze attı

İsrail ordusu, İsrail ve Hizbullah'ın sınır ötesi saldırılarını artırmasıyla birlikte, gece boyunca Lübnan'dan İsrail'e 100'den fazla "roket" atıldığını söyledi. 

Ordu, yaklaşık 20 füzenin ateşlendiği olaydan yaklaşık 90 dakika sonra, yerel saatle sabah 6:30 civarında yaklaşık 85 roket daha ateşlendiği söyledi. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), "Bazı mermiler engellendi ve Kiryat Bialik, Tsur Şalom ve Moreşet bölgelerinde düşen mermiler tespit edildi" dedi.  

İsrail medyasındaki videoda, kuzeydeki Kiryat Bialik kasabasının bir sokak köşesinde yanan arabalar görülüyor. İsrail İtfaiye ve Kurtarma Servisi tarafından yayınlanan görüntülerde, yanmış arabalar ve pencereleri patlamış binalar görülüyor. 

İsrail'in Magen David Adom acil servisleri, gece boyunca şarapnel yarası nedeniyle dört kişiye müdahale edildiğini, üçünün hafif, birinin ise orta düzeyde yaralandığını bildirdi. 

İsrail ordusu ayrıca Lübnan'da Hizbullah'a ait hedeflerin "şu anda vurulduğunu" ve bu saldırıların "devam edeceğini ve yoğunlaşacağını" söyledi.  

Hizbullah dün gece yaptığı açıklamada, iki ayrı olayda Ramat Davut hava üssünü hedef alarak İsrail'e roket attığını duyurdu.  

CNN, iddiayla ilgili yorum almak için IDF'ye ulaştı. 

Hizbullah ayrıca yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa bölgesinde bulunan İsrail askeri teknoloji şirketi RAFAEL'i de hedef aldığını bildirdi. 

Grubun açıklamasında, RAFAEL'i hedef almanın Gazze'deki Filistinlilere destek olmak ve İsrail'in Salı ve Çarşamba günü gerçekleştirdiği "vahşi katliama ilk yanıt" olduğu söylendi. Bu, Hizbullah üyelerini hedef alan ölümcül saldırılara bir göndermeydi - Salı günü ülke genelinde çağrı cihazları aynı anda patladı, ardından Çarşamba günü telsizler benzer şekilde patladı. 

İsrail ordusu CNN'e yaptığı açıklamada, bu iddialardan haberdar olmadıklarını söyledi.  

CNN ayrıca Hizbullah'ın iddiasıyla ilgili yorum almak için RAFAEL'e ulaşmaya çalışıyor.  

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 09:28

İLGİLİ HABERLER