Dünya
  • 16.11.2023 11:15

İsrail’e büyük şok.. Amerika’da kamuoyu desteğini yitirdi

Reuters/Ipsos tarafından 15 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen yeni bir anket, ABD'de İsrail'in Gazze savaşına verilen halk desteğinin azaldığını gösterirken, çoğu Amerikalı İsrail'in şiddetlenen çatışmada ateşkes ilan etmesi gerektiğine inanıyor. 

Sonuncusu Salı günü olmak üzere iki gün boyunca gerçekleştirilen kamuoyu yoklaması, ülkelerinin çatışmada oynaması gereken rol sorulduğunda katılımcıların yaklaşık yüzde 32'sinin "ABD İsrail'i desteklemeli" dediğini gösterdi. . Amerikalıların yüzde 68'i buna karşı çıktı..

Bu oran, Reuters/Ipsos'un 12 ve 13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği ankette bu pozisyonda olanların yüzde 41'inden daha düşüktü.Yeni ankette "ABD'nin tarafsız arabulucu olması gerektiğini" söyleyenlerin oranı bir ay önceki yüzde 27'den yüzde 39'a yükselirken, ankete katılanların yüzde 4'ü ABD'nin Filistinlileri desteklemesi gerektiğini söyledi. Yüzde 1'i ABD'nin hiçbir şekilde müdahale etmemesi gerektiğini söyledi ve bu iki yüzde geçen ay yapılan bir anketin gösterdiğine benzer.

Ankette ayrıca katılımcıların yaklaşık yüzde 68'inin "İsrail ateşkes ilan etmeli ve müzakere etmeye çalışmalı" ifadesine katıldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 17.11.2023 11:41

İLGİLİ HABERLER