Gündem
  • 24.6.2024 01:30

İsrail gece yarısı Lübnan'a fosfor bombalarıyla saldırdı

Hizbullah'ın El Manar ağı, aralarında Kila, El-Khyam ve El-Azia'nın da bulunduğu ülkenin güneyindeki birçok köye saldırı düzenlendiğini bildirdi.

IDF, Pazar akşamı IDF savaş uçaklarının Hiyam bölgesindeki bir Hizbullah askeri yapısına ve gözlem noktasına saldırdığını ve günün erken saatlerinde de İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan'ın Ramyeh bölgesindeki bir Hizbullah askeri yapısına saldırdığını bildirdi. Ayrıca IDF topçusu Aalma El Chaeb bölgesine doğru ateş açtı.

Katil İsrail Lübnan'ın güneyini yasaklı beyaz fosfor bombasıyla vurdu

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesini yasaklı beyaz fosfor bombasıyla vurduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail topçu birliklerinin Kfarkilla ve Deyrmimas arasında kalan Hora bölgesini de ağır topçu atışlarıyla vurduğu aktarıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın geçtiği habere göre İsrail ordusu sınır bölgesindeki Hiyam beldesini ve Marcayun ilçesinin ovasını beyaz fosfor içeren topçu atışlarıyla hedef aldı.

Pazar günü, üst düzey ABD askeri yetkilisi, İsrail'in Lübnan'a yönelik bir askeri saldırısının, İran'ın oradaki güçlü Hizbullah terör grubunu savunmak amacıyla vereceği bir tepkiyi riske atacağı ve bölgedeki ABD güçlerini tehlikeye atabilecek daha geniş bir savaşı tetikleyeceği konusunda uyardı.

Genelkurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Orgeneral CQ Brown, İran'ın "Hizbullah'ı desteklemeye daha yatkın olacağını" söyledi. Tahran'ın Gazze'deki Hamas teröristlerini desteklediğini ancak "özellikle Hizbullah'ın önemli ölçüde tehdit edildiğini hissetmeleri durumunda" Hizbullah'a daha fazla destek vereceğini ekledi.

Brown, Afrika savunma bakanlarının toplantısı için Botswana'ya giderken gazetecilere konuştu.

İsrailli yetkililer, Hizbullah'ı sınırdan uzaklaştırmak için müzakere edilmiş bir sonuç bulunmadığı takdirde Lübnan'a askeri saldırı tehdidinde bulundu. ABD aylardır süren sınır ötesi saldırıların topyekun bir savaşa dönüşmesini engellemeye çalışırken, İsrail ordusu sadece birkaç gün önce Lübnan'a yönelik bir saldırı planlarını "onayladığını ve doğruladığını" açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2024 01:35

İLGİLİ HABERLER