İsrail Genelkurmay Başkanı: Savaşarak rehineleri kurtaramayız

••1 dk okuma
İsrail Genelkurmay Başkanı: Savaşarak rehineleri kurtaramayız

Hızlı Özet

“İsrail ordusunun esirlerle ilgili istihbarat toplamakta zorlandığını söyleyen Halevi, "Hamas'la rehineler konusunda bir anlaşmaya varılmadığı sürece mümkün olduğunca çok sayıda esiri geri getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.”

İsrail Genelkurmay Başkanı: Anlaşma olmadan rehineleri kurtaramayız…

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas ile esir takası anlaşmasına varılmadan rehinelerin kurtarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'de tutulan İsrailli rehineleri ateşkes anlaşması olmadan geri getirmenin giderek zorlaştığını itiraf etti. Halevi, rehineleri geri getirme çabalarının zaman geçtikçe daha karmaşık hale geldiğini vurguladı.

İsrail ordusunun esirlerle ilgili istihbarat toplamakta zorlandığını söyleyen Halevi, "Hamas'la rehineler konusunda bir anlaşmaya varılmadığı sürece mümkün olduğunca çok sayıda esiri geri getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Halevi görüşlerini hükümet içindeki karar alıcılara da ilettiğini söyledi.

Rehinelerin ailelerinin savaşın ne zaman sona ereceğine ilişkin sorusuna ise "bunu bilmediği" ve "İsrail ordusunun bunu başarmaya yakın olmadığı" cevabını verdi.

Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimi rehinelerin kurtarılması için askeri baskı yöntemini kullanmak istese de İsrail şimdiye kadar saldırılar yoluyla birkaç rehineyi sağ olarak geri alabildi.

Rehine aileleri ise bu yöntemin işe yaramadığı görüşünde.

Rehinelerin aile üyelerinden biri yapılan görüşmelerde "Askeri baskı rehineleri öldürüyor. Kalan canlı rehinelerin ölü olarak geri dönmesinden korkuyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun kurmay kademesiyle Netanyahu yönetimi arasında ateşkes konusunda görüş ayrılıkları olduğu dikkat çekiyordu.

Kaynak: Mepa News

Bu haber 883 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yargıtay’dan sosyal medyada hakarete “görünürlük” kriteri!
Gündem

Yargıtay’dan sosyal medyada hakarete “görünürlük” kriteri!

Yargıtay, sosyal medyadaki hakaret suçları için ceza kriterini belirledi: Hesabın herkese açık olup olmadığına bakılacak, paylaşımın görünürlük derecesine göre ceza verilecek.

Habervitrini9734 Görüntüleme
Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11121 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12427 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14944 Görüntüleme