Gündem
  • 13.2.2024 10:15

İsrail : Han Yunus'ta büyük bir pusuya düşürüldük, durum çok kötü

İsrail, Han Yunus'ta büyük bir pusuya düşürüldüğünü itiraf etti
İsrail Yayın Kurumu bu sabah işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta “büyük” bir pusuya düşürüldüğünü duyurdu.

Yayın otoritesi şunları söyledi: "Ordu, büyük bir pusuya maruz kaldıktan sonra Han Yunus'ta zor durumda."

Ordu komutanlığının, kayıpların boyutunu belirlemek için ayrıntılı pusuya ilişkin ayrıntıları takip ettiğini açıklayarak şunları ekledi: "Güvenlik olayı, Han Yunus'un güneydoğusunda ayrıntılı bir pusu şeklinde gerçekleşti, Ölü ve yaralıları taşıyınması ve saldırının bertaraf edilmesi saatler sürdü." 

Filistin direnişi işgal güçleriyle yüzleşmeye devam ediyor ve başta Han Yunus olmak üzere çeşitli bölgelerde günlük çatışmalara giriyor.

7 Ekim'den bu yana yaklaşık 570 İsrail işgal askeri öldürüldü. İşgal ordusunun verilerine göre Gazze'de kara harekâtının başladığı 27 Ekim'den bu yana öldürülen subay ve asker sayısı 224'e ulaştı.

İşgal ordusu radyosu dün, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin 36. Tümeni Gazze'den çekerek Lübnan sınırına taşıma kararı aldığını bildirdi.

36'ncı Zırhlı Tümen, 1954 yılında kurulan ve işgal ordusunun Kuzey Komutanlığı'na bağlı bir İsrail zırhlı tümeni.

Kassam Tugayları duyurdu: Sıfır mesafeden büyük darbe! İsrail bir hezimet daha yaşadı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde 10 İsrail askerini öldürdüğünü açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki çatışmalara işaret edildi.

Han Yunus'un doğu kesiminde yer alan Absan el-Kebire bölgesinde İsrail ordusundan 10 askeri öldürdükleri aktarılan açıklamada, söz konusu askerlerin sıfır mesafeden etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Konuyla ilgili İsrail ordusundan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Güncellenme Tarihi : 13.2.2024 10:54

İLGİLİ HABERLER