Gündem
  • 10.7.2024 13:24

İsrail Hapishanesinden çıkan Filistinlilerin yürek burkan görüntüleri

Filistinli esirler hapisten bu halde çıktı

Esaretten bu şekilde kurtuldu. Beytüllahim'den serbest bırakılan mahkum Moaz Abayat, işgal hapishanelerine vücut geliştirmeci olarak girdi ve oradan korkunç bir durumda ve kötüleşen bir sağlık durumuyla çıktı. -İşgal cezaevlerindeki tutuklular ve tutuklular acı çekiyor ama ne suç dünyası ne de uluslararası örgütler bunlarla ilgilenmiyor

SOLDAKİ GİBİ GİRDİ SAĞDAKİ GİBİ ÇIKTI

 



Aktivistlerin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, 9 Temmuz 2024 Salı günü işgal tarafından serbest bırakılan Filistinli esirlerin son derece perişan durumlarını gözler önüne seriyor ve bu durum, özellikle savaşın başlangıcından itibaren esirlerin maruz kaldığı işkence ve kötü muamelenin yeni bir örneğini oluşturuyor. Gazze Şeridi'nde.

İşgal yetkilileri, Beytüllahim'den tutuklu Muazzaz Halil Abayat'ı (37 yaşında), zor ve şok edici bir sağlık durumu nedeniyle 9 ay idari gözaltında kaldıktan sonra serbest bıraktı.

Filistin Esirler Kulübü'ne göre, "tutuklu Abayat, Ekim 2023'ün sonlarında tutuklanması sırasında, özellikle ayakları üzerinde ciddi şekilde dövüldü."

Bugün serbest bırakılan Abayat'ın naaşı, tutuklu ve tutukluların şehit edilmesinin temel nedenlerini oluşturan açlık suçu ve tıbbi suçların yanı sıra, gözaltında tutulduğu süre boyunca maruz kaldıklarına dair yeterli delili yansıtıyor. 7 Ekim”, Mahkumlar Kulübü'nün açıklamasına göre.

Tutuklular Kulübü, tutuklu Abayat'ın tahliyesinin ardından ilk söylediği sözlerin birden fazla cinayete teşebbüse maruz kaldığı yönünde olduğuna dikkat çekti.

Tutsaklar Kulübü yaptığı açıklamada, "Abayat, şimdiki tutuklanmasından önce iki kez tutuklanan eski bir tutukludur. Evli ve 5 çocuk babası olup, tutuklanmadan önce herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır."

İşgal ayrıca Filistinli gazeteci Moaz Amarneh'i de 9 ay süren idari gözaltının ardından serbest bıraktı.

Gazeteci Moaz'ın kuzeni Aseed Amarneh, İsrailli yetkililerin akrabasını Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti yakınlarındaki Al-Dhaheriya kontrol noktasında serbest bıraktığını söyledi.

Moaz'ın sağlık durumunun kötü olduğunu ve tıbbi muayeneler için hastaneye kaldırıldığını belirtti.

"Moaz, İsrail hapishanelerindeki tutukluluk koşulları nedeniyle cilt hastalıkları da dahil olmak üzere birçok hastalığa yakalandığından şüphelendiğinden kendisine sarılmamamızı ve tıbbi muayenelere götürmememizi istedi."

Filistinli Mahkumlar Kulübü daha önceki bir açıklamasında şöyle demişti: “Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim'den Amarna (36 yaşında), sistematik misilleme tedbirlerinin bir sonucu olarak (İsrail) Megiddo hapishanesinde zorlu sağlık koşullarıyla karşı karşıyadır ve İşgalin tutuklu ve tutuklulara 7 Ekim'den sonra çifte ve benzeri görülmemiş bir şekilde uyguladığı işkence.

Sözlerine şöyle devam etti: "16 Ekim'den bu yana idari gözetim altında tutulan gazeteci Amarneh, tüm tutuklular gibi kötü muamele ve işkenceye maruz kaldı. Bugün görme güçlüğü çekiyor ve sağ gözünde bulanıklık var."

"İşgalin tutuklu ve tutuklulara karşı işlediği tıbbi suçlar kapsamında, 2019 yılında bir gözünü işgal kurşunları sonucu kaybetmesinin ardından cam gözünün ve gözlüklerinin takılmasına izin vermediğini" belirtti. Askerler gazetecilik yaparken kurşun beyin duvarına saplandı."

"Amarna, hapishane yönetiminin mahkumlara yönelik açlık politikası uygulaması nedeniyle durumu daha da kötüleşen kronik diyabet hastası. Ayrıca aşırı soğuktan dolayı şiddetli ağrılar ve baş ağrıları çekiyor."

İdari gözaltı, güvenlik tehdidi gerekçesiyle İsrail askeri emriyle herhangi bir iddianame olmaksızın verilen gözaltı kararıdır ve 6 aya kadar uzayabilmektedir.

Güncellenme Tarihi : 11.7.2024 17:00

İLGİLİ HABERLER