Gündem
  • 27.9.2024 09:53

İsrail hasar ve kayıpları gizliyor.. Hizbullah askeri üssü 50 füzeyle vurdu

Hizbullah "Kyriat Shamona"yı bombalıyor. Roketleri binalara "ciddi hasar" verdi ve yerleşimdeki yangınlara neden oldu..
Hizbullah füzelerinin hasarları İsrail tarafından sıkı sıkıya gizleniyor.. Bu füzelerle ilgili görüntüler orada bulunanların çektikleri görüntülerle ortaya çıkıyor.
Hizbullah son olarak Dado askeri üssüne 50 füze fırlattı. Demir kubbeyi aşan füzeler askeri üstü patlamalara ve yangınlara neden oldu. Ona yakın askerin öldüğü  iddia edildi. Ancak israil bunları resmi olarak doğrulamadı.
24 Eylül 2024 Salı günü Lübnan Hizbullahı, Kiryat Şmona yerleşim yerinin bombalandığını duyururken, İbrani medyası füze saldırısının işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde yer alan yerleşim yerindeki birçok binaya ciddi hasar verdiğini bildirdi.

Parti, yaptığı açıklamada "Basliat'ın Kiryat Shmona kolonisini roketlerle bombaladığını" söyledi.

Bunun "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımızı desteklemek, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan ile halkını savunmak için" geldiğini ekledi.

Bu, partinin Salı günü şafak vakti İsrail'in kuzeyindeki iki askeri havaalanını, bir üssü ve bir patlayıcı fabrikasını hedef alan 6 ardışık roket saldırısı başlattığını duyurmasından saatler sonra geldi.

Kiryat Shmona'da büyük hasar ve yangınlar

İbrani medyasının bildirdiği gibi , Lübnan'dan yapılan füze saldırısı yerleşimdeki birçok binaya zarar verdi.

İsrail ordu radyosu, roketlere müdahale etme girişimi sırasında Kiryat Shmona'da sirenlerin çaldığını söyledi.

Ve şöyle devam etti: "Kiryat Şmona'nın yoğun bombardımanı sırasında Lübnan'dan yaklaşık 50 roket atıldı ve binalarda hasar olduğuna dair raporlar vardı."

Videolarda ayrıca Kiryat Shmona'ya düşen roketlerden biri itfaiye ekiplerinin söndürmeye çalıştığı yangına neden oldu.

Diğer bölümlerde de yerleşimin bazı yerlerinde duman sütunlarının yükseldiği görüldü.

İsrail'in Kanal 12 kanalı, yerleşimcilerin "Kiryat Shmona'da, belediye depoları da dahil olmak üzere düşen molozlar sonucu yangınlar çıktığını" söylediğini aktarırken, insan kayıpları hakkında konuşmadı.

Pazartesi sabahından bu yana İsrail ordusu, yaklaşık bir yıl önce "Hizbullah"la çatışmaların başlamasından bu yana Lübnan'a "en şiddetli, en geniş ve en" saldırıyı başlattı ve bunun sonucunda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu 492 ölü ve 1645 kişi yaralandı. tamamlanmamış bir sayıma kadar.

Öte yandan İsrail'in kuzeyinde, Lübnan sınırına yakın bölgelerde "Hizbullah"ın askeri mevzi ve yerleşimlere onlarca roket atmasının ardından sirenler çalmaya devam ediyor.

Hizbullah İsrail'in Dado üssüne 50 füze fırlattı

Hizbullah, Lübnan'ı ve halkını savunmak amacıyla İsrail'in Dado askeri üssüne 50 füze fırlattığını duyurdu.  

Buna karşılık İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'a yönelik saldırıları sürdüreceğinin sözünü verdi ve İsrail ordusu, Lübnan genelindeki Hizbullah hedeflerine yönelik geniş çaplı bir saldırı dalgası başlattı.

İsrail hava saldırılarında, Lübnan'ın doğusundaki Baalbek, güneyindeki Burj el-Şamali, Kfardunin, Batulieh, Harouf ve Rayhan Tepeleri de dahil olmak üzere birçok yer hedef alındı. 

Tırmanıştan bu yana İsrail ambulansları yaklaşık 60 yaralı İsrailliyi tedavi etti. Channel 12 İsrail, sabah saatlerinden bu yana Lübnan'dan İsrail'e yaklaşık 300 roket atıldığını bildirdi.

İki Lübnan güvenlik kaynağı ve İsrail Ordu Radyosu, İsrail'in bugün erken saatlerde Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından ve grubun füze biriminin kilit isimlerinden İbrahim Kubeysi'nin öldürüldüğünü doğruladı. 

F-35 uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırı, Kubeysi'nin Hizbullah'ın füze operasyonlarındaki stratejik rolünü vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2024 10:04

İLGİLİ HABERLER