Gündem
  • 19.11.2023 14:27

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar Arap ülkelerini bombalamakla tehdit etti

İsrail Hava Kuvvetleri komutanı Arap ülkelerini bombalamakla tehdit etti

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Tel Aviv'in Yemen'e saldırı düzenlemeyi planladığını belirtti. Tomer Bar HAMAS'a destek olan Arap ülkelerini bombalamaktan çekinmeyeceklerini de duyurdu…

Resmi İsrail Yayın Otoritesi'nin bildirdiğine göre Bar, Tel Aviv'in stratejik kolu olarak Hava Kuvvetlerinin Orta Doğu'da gerekli her alan ve yerde hazır olduğunu ve hareket ettiğini paylaştı.

İsrailli askeri yetkilinin açıklamaları, Husi Ensar Allah grubuna bağlı Yemen silahlı kuvvetlerinin Salı akşamı Eilat bölgesindeki hassas hedefler de dahil olmak üzere çeşitli İsrail hedeflerine bir dizi balistik füze fırlattığını duyurmasından günler sonra geldi.

Husilerin askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, o dönemde yaptığı açıklamada şunları doğruladı: “Umm Al-Rashrash bölgesindeki (Eilat) hassas hedefler de dahil olmak üzere, işgal altındaki Filistin topraklarındaki çeşitli hedeflere bir dizi balistik füze fırlatıldı. ), silahlı kuvvetlerimizin aynı hedeflere insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği yeni bir askeri operasyonun üzerinden yalnızca 24 saat geçti.”

Saree, güçlerinin İsrail'e yönelik askeri operasyonları kapsamında, Kızıldeniz'deki herhangi bir İsrail gemisine uygun şekilde nasıl davranılacağına ilişkin yayınlanan direktifleri uygulamak için tüm pratik önlemleri almaya başladıklarını doğruladığını belirtti.

Yemen silahlı kuvvetlerinin İsrail'e yönelik operasyonlarının, Tel Aviv'in Gazze'yi hedef alması durdurulana kadar durmayacağını vurguladı.

Açıklamalar ayrıca ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un, ABD savaş gemisi USS Thomas Hudner'ın Kızıldeniz'de Yemen topraklarından fırlatılan bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurmasının ardından geldi .

Pentagon, dronun USS Thomas Hudner destroyerini hedef aldığını doğrularken , destroyer Kızıldeniz'de seyreden drone'a karşı "kendini başarıyla savundu".

Güncellenme Tarihi : 19.11.2023 14:38

İLGİLİ HABERLER