Gündem
  • 16.1.2024 11:36

İsrail iki Yahudi esiri öldürdü, ortalık karıştı

Hamas İsrail'i uyardıktan sonra iki rehinenin cesedini gösterdi

Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanını durdurmaması halinde öldürülebilecekleri uyarısının ardından Pazartesi günü iki İsrailli rehinenin cesetlerini gösterdi .

Filistinli militan grup tarafından yayınlanan yeni bir videoda, Pazar günkü ilk videoda yer alan 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itai Svirsky'nin cesetlerinin gösterdi.

Ayrıca üçüncü bir İsrailli rehine olan 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Noa Argamani, boş beyaz bir duvarın önünde ikisinin İsrail saldırıları sonucu öldürüldüğünü söyleyen bir senaryo okudu .

İsrail askeri sözcüsü, videoda öldüğü iddia edilen rehinelerin akıbetiyle ilgili ciddi endişeler bulunduğunu belirterek, bunlardan Svirsky olduğunu tespit ettiği birinin İsrail ateşiyle öldürülmediğini belirtti.

İsmini vermeyen askeri sözcü Tuğamiral Daniel Hagari, "Itai bizim güçlerimiz tarafından vurulmadı. Bu bir Hamas yalanıdır. Tutuklandıkları bina hedef değildi ve güçlerimiz tarafından saldırıya uğramadı" dedi. veya ailenin talebi doğrultusunda ikinci kişiye ilişkin herhangi bir detay.

"İçeride rehinelerin olabileceğini biliyorsak bir yere saldırmayız," dedi, yakındaki alanların hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Reuters, 7 Ekim'de güney İsrail'e düzenlenen sürpriz sınır ötesi saldırı sırasında  Hamas tarafından rehin alınan yaklaşık 240 kişi arasında yer alan üç kişinin başına ne geldiğini doğrulayamadı.

Bu rehinelerin yaklaşık yarısı Kasım ayındaki kısa süreli ateşkes sırasında serbest bırakıldı, ancak İsrail 132 kişinin Gazze'de kaldığını ve 25 kişinin esaret altında öldüğünü söylüyor.

Üç İsrailli, Pazar günü Hamas'ın İsrail hükümetine hava ve kara saldırılarını durdurması ve serbest bırakılması çağrısında bulunduğu bir videoda gösterildi.

Mesaj, "Yarın (Pazartesi) onların akıbetini size bildireceğiz" başlığıyla sona erdi.

İsrailli yetkililer genel olarak Hamas'ın rehinelerle ilgili kamuya açık mesajlarına yanıt vermeyi reddetti.

Adli tıp yetkilileri, kurtarılan rehinelerin otopsilerinin, ölüm nedenlerinin Hamas'ın hava saldırılarında öldüklerine ilişkin açıklamasıyla tutarsız olduğunu söyledi.

İsrail ayrıca saldırının rehinelere yönelik risklerinin farkında olduğunu ve önlem aldığını açıkça belirtti.


İşgal ordusu, Gazze'de "Kassam" videosunun ardından iki tutuklunun öldürüldüğünü kabul etti ve bu kişilerin "İsrail ateşiyle öldürülmedikleri" iddia edildi.

https://arabicpost.net/wp-content/uploads/2024/01/--1-13.jpg

Al-Qassam video/sosyal ağ sitelerinden

15 Ocak 2024 Pazartesi günü İsrail işgal ordusu, Gazze'de Filistin direniş hareketi "Hamas" tarafından tutulan iki rehinenin öldürüldüğünü doğruladı, ancak hayatta kalan tutuklunun ifadesinin aksine bunların "ordunun ateşiyle öldürülmediğini" iddia etti. El Kassam Tugayları tarafından bir video kasette yayınlandı .

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, " Hamas'ın yayınladığı bir videoda cesetleri görünen ancak hareketin iddialarının aksine ikisi de İsrail ateşiyle öldürülmeyen iki rehinenin akıbetiyle ilgili ciddi endişeler var" dedi.

Hagari, işgal güçlerinin "İtay'a ateş açmadığını. Bu Hamas'ın yalanıdır. Tutuklandıkları bina hedef değildir ve güçlerimiz tarafından saldırıya uğramamıştır" iddiasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 16.1.2024 11:45

İLGİLİ HABERLER