Dünya
  • 16.7.2024 10:08

İsrail ilk kez itiraf etti.. Tanklarımızın çoğu vuruldu, acil tank lazım

İşgal ilk kez tanklarının çoğunun savaşta hasar gördüğünü itiraf ediyor... ve Gazze'deki medya ofisi: İsrail uluslararası alanda yasaklanmış silahlar kullanıyor
İbrani medyasına göre, 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü İsrail işgal ordusu, Gazze'deki savaş sırasında hedef alınması sonucunda birçoğunun hasar görmesinin ardından ilk kez ihtiyaç duyduğu tankların eksikliğini kabul etti.

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth, Pazartesi akşamı yayınlanan bir haberde şunları söyledi: “İsrail ordusu, savaşta hasar gören çok sayıda tankın bulunmaması ve yeterli donanıma sahip olmaması nedeniyle Zırhlı Birliklerdeki savaşçıların deneyimlerini manevra formasyonunda uygulamayı reddediyor. mühimmat.”


Gazeteye göre İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy, uzun süren çatışmalar sırasında ciddi mühimmat ve tank sıkıntısı yaşanması nedeniyle kadın subayların manevra kabiliyetine sahip zırhlı formasyona entegre edilmesi deneyini 2025 yılı sonuna kadar erteleme kararı aldı.

Aynı kaynağa göre, "İsrail ordusu, Gazze savaşında tanklarının çoğunu kaybettiğini, füze sıkıntısı çektiğini, ayrıca çok sayıda asker ve komutanın yaralandığını veya öldürüldüğünü ilk kez itiraf ediyor. 

İsrail Başsavcısı, ordu adına Yüksek Mahkeme'deki dilekçeye yanıt vererek, "Deneyin yakın zamanda başlamasını engelleyecek pek çok engel var" dedi.

İsrail işgal ordusu, bunun “birçok tankın verimsizliğini, mühimmat eksikliğini veya güneyde (Gazze Şeridi) ve kuzeyde (Lübnan sınırında) ihtiyacımız olan zırhlı kuvvetlere çok sayıda asker alınmasını içerdiğini belirtti. deneyim çerçevesinin dışında, ayrıca eğitim personeli sıkıntısı var.”

Şöyle ekledi: "Gazze Şeridi'ndeki ve diğer cephelerdeki çatışmalar sonucunda, özellikle İsrail ordusunun muharebe oluşumunda nesnel zorluklar ortaya çıktı."

Sözlerine şöyle devam etti: "Savaş sırasında birçok tank hasar gördü. Bunlar şu aşamada atıl durumda ve savaş ya da eğitim amaçlı kullanılmıyor. Yakın zamanda Zırhlı Kolordu'ya yeni tankların eklenmesi beklenmiyor."

İsrail işgal ordusu, İsrailli kadın asker ve subayların sunduğu dilekçeye verdiği yanıtta şu açıklamayı yaptı: "Bu, Zırhlı Kolordu'daki mevcut tank miktarının ne savaş çabası için ne de eş zamanlı deney yapmak için yeterli olmadığı anlamına geliyor."



 

Güncellenme Tarihi : 16.7.2024 10:16

İLGİLİ HABERLER