Gündem
  • 30.9.2024 10:05

İsrail Lübnan'da HAMAS'ın Sünni direniş liderlerini öldürdü

Hamas, Lübnan'daki lideri Fateh Sherif Abu el-Emin'in İsrail'in ülkenin güneyinde düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail saldırılarında Lübnan'da Hamas lideri, Beyrut'ta ise üç Filistinli lider öldürüldü..

Hamas'tan yapılan açıklamada, "Hamas'ın Lübnan'daki lideri ve hareketin yurtdışındaki liderlerinden biri olan Fateh Sherif Abu el-Emin, Güney Lübnan'daki El-Bass kampındaki evine düzenlenen saldırıda öldürüldü" denildi.

Resmi Ulusal Haber Ajansı, güneydeki Sur kenti yakınlarında hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

İsrail, Sünni direniş liderlerinden Dahruc ve eşini öldürdü

İsrail ordusunun Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında, ülkedeki önemli Sünni gruplardan Cemaati İslamiyye'nin yöneticilerinden Muhammed Dahruc ve eşi hayatını kaybetti.Açıklamada, İsrail saldırısında Cemaati İslamiyye üyelerinden Bahaddin Mayiz Magamiz'in de öldüğü ifade edildi.

Filistinli mücahit grup Hamas, pazartesi günü Lübnan'da düzenlenen bir İsrail saldırısında liderlerinin öldürüldüğünü söylerken, bir başka Filistinli  grup da Beyrut'ta düzenlenen ve şehir sınırları içindeki ilk saldırıda üç liderinin öldürüldüğünü söyledi.

Hamas, Lübnan'daki lideri Fateh Sherif Abu el-Amin'in pazartesi sabahı erken saatlerde güneydeki Sur kentindeki Filistinli mülteci kampındaki evlerini hedef alan saldırıda eşi, oğlu ve kızıyla birlikte öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail'in bölgedeki İran müttefiklerine yönelik saldırılarını tırmandırdığı sırada Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Beyrut'un Kola semtini hedef alan bir saldırıda üç liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

Reuters görgü tanıkları, saldırının bir apartmanın üst katını vurduğunu söyledi.

İsrail ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah milisleri ile Yemen'deki Husi milislerine yönelik saldırılarının sıklığının artması, Ortadoğu'daki çatışmaların kontrolden çıkıp İran ve İsrail'in başlıca müttefiki ABD'yi de içine çekebileceği endişesini doğurdu.

İsrail'e karşı mücadelede yer alan bir diğer militan grup ise Filistin Kurtuluş Cephesi

Güncellenme Tarihi : 30.9.2024 10:16

İLGİLİ HABERLER