Gündem
  • 22.9.2024 16:39

İsrail medyası : Hizbullah füzeleri Metula yerleşim yerindeki evlerin yarısını yıktı

İsrail medyası, 19 Eylül Perşembe akşamı Lübnan'dan gelen füze saldırıları sonucunda Metulla yerleşimindeki 50 evin hasar gördüğünü, bunun da geçen 7 Ekim'den bu yana hasar gören ev sayısını 300'e çıkardığını, bunun da evlerin yarısına denk geldiğini söyledi. evleri.

İsrail gazetesi Cuma günü yaptığı açıklamada, hasar tahminlerinin Perşembe akşamı Metulla'da (İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile'de) 50 evin hasar gördüğünü gösterdiğini bildirdi.

Metula yerleşiminde 7 Ekim'den bu yana Lübnan'dan gelen saldırılar sonucu evlerin yarısına (Metula) denk gelen 300 evin hasar gördüğü belirtildi.

Perşembe günü Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askerlere, askeri bölgelere, araçlara ve yerleşimlere aynı gün saat 19:30'a kadar 17 saldırı düzenleyeceğini duyurdu.

Bu, partinin İsrail'e karşı 98 gün içinde gerçekleştirdiği en büyük saldırı ve yaklaşık bir yıl önce iki taraf arasında çatışmaların başlamasından bu yana günlük dördüncü en büyük saldırı oranı.

Yangınlar çıkıyor

Bu arada Metulla yerleşim konseyi başkanı David Azoulay, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte, güney Lübnan'dan yerleşime doğru atılan füzelerin çok sayıda yangına yol açtığını ve buradaki evlerde büyük hasara yol açtığını söyledi.

İsrail medyası da Metulla yerleşimine 7 füzenin düştüğünü, binalarda hasara yol açtığını, bölgede yangın çıktığını ve bir İsrail askerinin yaralandığını doğruladı.

İsrail Kanal 14, yaklaşık 8 Burkan füzesinin Metulla'nın tamamında ağır hasara yol açtığını, elektrik ve haberleşme kablolarının hasar gördüğünü bildirdi.

Bu, Hizbullah'ın Cuma günü, İsrail işgal ordusu askerlerinin işgal altındaki Filistin sınırındaki Metula bölgesinde bir konumlandırma noktasını hedef aldığını duyurduğu zamana denk geldi.

Parti, yaptığı açıklamada, operasyonun İsrail askerlerinin mevzilerini doğrudan vuran güdümlü füze kullanılarak gerçekleştirildiğini açıklayarak, operasyonun Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek ve direnişine destek amacıyla yapıldığını kaydetti.

Parti ayrıca perşembe günü iki ayrı operasyon gerçekleştirdiğini, ilkinde Metulla bölgesini Falaq füzeleri salvosu ile bombaladığını, ikincisinde ise Metulla yerleşim yerindeki düşman askerlerinin kullandığı binaları uygun silahlarla hedef aldığını ve vurduğunu duyurdu. onları doğrudan.

8 Ekim 2023'ten bu yana, Lübnan'daki Lübnanlı ve Filistinli gruplar, özellikle de Hizbullah, Mavi Hat boyunca İsrail ordusuyla her gün karşılıklı bombardımanlar gerçekleştiriyor ve bunların çoğu Lübnan tarafında olmak üzere yüzlerce ölüm ve yaralanmayla sonuçlanıyor.

Bu gruplar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde Amerikan desteğiyle yürüttüğü ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 136.000'den fazla Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı, 10.000'den fazlasının da kayıp olduğu savaşın sona ermesini talep ediyor. büyük yıkım ve ölümcül kıtlık.



 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2024 16:50

İLGİLİ HABERLER