Gündem
  • 19.10.2024 13:00

İsrail : Netanyahu'nun evi vuruldu

Başbakanlık ofisi, Netanyahu'nun Sezariye'deki evinin İHA saldırısına uğradığını doğruladı; kimse yaralanmadı
Başbakan ve eşi saldırı sırasında evde değildi.
* Lübnan'a ait iki İHA, Tel Aviv'de sirenleri tetikledikten sonra düşürüldü * IDF: Son saldırılarda kuzey İsrail'e yaklaşık 55 roket atıldı.

İsrail  Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Sezariye'deki evinin İHA saldırısına uğradığını doğruladı; Başbakan ve eşi o sırada evde değildi..

Başbakanlık Ofisi, başbakanın Sezariye'deki özel konutunun bu sabah erken saatlerde Lübnan'dan düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısıyla hedef alındığını doğruladı.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan kısa açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadığı ve olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

Lübnan'dan bu sabah fırlatılan iki insansız hava aracı daha hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü ve Tel Aviv bölgesinde siren sesleri duyuldu.

RESMİ AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'in orta kesimindeki Sezariye kentindeki konutuna bir insansız hava aracı (İHA) fırlatıldığı bildirildi.

Başbakanlık sözcüsü saldırıyı doğrulayarak, Netanyahu ve eşinin saldırı sırasında evde olmadığını söyledi.

Sözcü, saldırıda can kaybının yaşanmadığını da sözlerine ekledi.

İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, Lübnan'dan fırlatılan bir insansız hava aracının "Kayserya bölgesindeki bir yapıya çarptığını" söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2024 11:58

İLGİLİ HABERLER