Gündem
  • 19.5.2024 15:01

İsrail Ordusu : 7 Ekim'den bu yana en şiddetli çatışma gününü yaşadık

İsrail ordusu Gazze'de 'belki de en şiddetli' çatışmanın yaşandığını bildirdi

İsrail ordusu Cuma günü Fransız haber ajansı AFP'ye, Gazze'nin kuzeyindeki Jabalia kasabasında yeniden başlayan çatışmaların yedi aydan uzun süredir devam eden "belki de en şiddetli" olduğunu söyledi.

Gazze'nin kuzeyindeki en kalabalık ikinci kasaba olan Jabalia'da yoğun çatışmalar bir haftadan kısa bir süre önce yeniden başladı.

BM'ye göre, savaştan önce Jabalia, 1,4 kilometrekarelik (0,5 mil kare) alanda 100.000'den fazla insanın toplandığı Gazze Şeridi'ndeki en büyük mülteci kampına ev sahipliği yapıyordu.

İsrail ordusunun sağladığı görüntüler, ağır hasar görmüş ve terk edilmiş binalardan oluşan bir labirentte ilerleyen askerleri gösteriyordu.

Filistin topraklarının kuzeyinde, Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Zeytun mahallesinde de Mayıs ayı başında bombardımanın eşlik ettiği yoğun çatışmalar yeniden başladı.

İŞTE O ÇATIŞMALARDAN NOTLAR

İsrail gazetesi Maariv, Gazze Tümeni'nin eski komutanının ordunun Gazze'de bocaladığını söylediğini aktardı. 
İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, Netanyahu'nun belirlenen tarihe kadar belirli hedeflere ulaşmaması halinde savaş konseyinden ayrılmakla tehdit etti.
İsrail güçleri Gazze'de çok sayıda katliam gerçekleştirerek çok sayıda Filistinliyi öldürdü ve yaraladı. Filistin Direnişi çok sayıda İsrail askerini öldürerek karşılık vermeye devam etti. 

El Kassam Tugayları, Gazze'de 11 İsrail askeri aracının imha edildiğini ve İsrail işgal askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, yaptığı açıklamada, Çarşamba günü 11 İsrail askeri aracını "tamamen veya kısmen" imha ettiğini, İsrail askerlerini her yönden öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu. Gazze Şeridi'ndeki çatışmalardan.

El Kassam Tugayları, anti-zırh ve anti-personel cihazları kullanarak Gazze Şeridi'nin doğusundaki Cuhr el-Dik'in doğusundaki bir işgal ordusu kuvvetini hedef aldığını söyledi.

Savaşçılarının çok sayıda İsrail askerini öldürüp yaraladıklarını doğruladığını da sözlerine ekledi.

Yasin 105

El Kassam Tugayları ayrıca Al-Yassin 105 füzelerini kullanarak Gazze şehrinin güneybatı ve batı eksenlerini delmeye çalışan bir İsrail tankını ve askeri buldozeri hedef aldığını da doğruladı.

Direniş grubu Nasır Selahaddin Tugayları ile yapılan bir başka ortak operasyonda, Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Al-Yassin 105 ve 'Tandem' füzeleri iki İsrail tankını hedef aldı.

Ayrı bir açıklamada, Kassam savaşçılarının Gazze'nin kuzeybatısındaki bir tankı da Yassin 105 mermisiyle hedef aldığı belirtildi.

Kassam Tugayları dün 22 İsrail askeri aracını imha ettiğini, 9 İsrail askerini öldürdüğünü açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2024 15:18

İLGİLİ HABERLER