Gündem
  • 2.7.2024 09:42

İsrail ordusu : Çatışmalarda 22 askerimiz yaralandı

Direniş, Gazze'deki Shuja'iya ve Tel al-Hawa'da İsrail araçlarını ve güçlerini hedef alıyor. İşgal, Gazze Şeridi'nde 22 askerin yaralandığını kabul ediyor

 El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları Gazze Şehri'ndeki El Şucaiye ve Tel El Hava mahallelerinde İsrail araç ve askerlerinin hedef alındığını duyururken, işgal ordusu 22 kişinin ağır yaralandığını bildirdi. İsrail askerleri Strip'teki çatışmalarda yaralandı.
 

Hamas hareketinin askeri kolu El Kassam ve İslami Cihad hareketinin askeri kolu Kudüs Tugayları tarafından Telegram platformu üzerinden yayınlanan ayrı açıklamalarda El Kassam, şunları söyledi: İsrail'in "Nimr" asker gemisini "Al-Yassin 105" füzesiyle imha ederek mürettebatını Gazze Şehri'nin Tel el-Hava mahallesinin güneyinde bir ölü ve bir yaralının ortasında bırakmıştı.

Başka bir açıklamada, üyelerinin Tel el-Hava mahallesinin güneyinde bir "Cesaret" asker taşıyıcısını ve "Al-Yassin 105" mermileri taşıyan bir "D9" askeri buldozerini hedef aldığını ekledi.

Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde El Kassam, "havan toplarıyla Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesine giren düşman kuvvetlerinin yoğunlaşmasını hedef aldığını" bildirdi.

Ayrıca 114 mm'lik kısa menzilli "Rajoum" füzeleriyle düşmanın "Netzarim" eksenindeki komuta odalarını da hedef alan örgüt, savaş uçaklarının Şucaiye'de "Al-Yassin 105" mermileriyle iki "Merkava" tankını hedef alabildiğini kaydetti.

Buna karşılık, "Kudüs Tugayları", savaşçılarının Şucaiye mahallesinin doğusundaki Merkez Bölge'deki Hebron Caddesi'nde makineli tüfekler ve anti-personel silahlar kullanarak İsrail askerleriyle "şiddetli çatışmalara" giriştiğini duyurdu.


 

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 09:48

İLGİLİ HABERLER