Gündem
  • 15.6.2024 19:31

İsrail ordusu duyurdu.. Gazze'de 8 askerimiz öldürüldü

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana yaşadığı en ölümcül olaylardan birinde Gazze'de sekiz İsrail askeri öldürüldü..

srail Savunma Kuvvetleri, 7 Ekim'den bu yana İsrail askerlerinin dahil olduğu en ölümcül olaylardan birinde Cumartesi günü güney Gazze'de sekiz İsrail askerinin öldürüldüğünü söyledi.

IDF, CNN'e olayın inceleme altında olduğunu ve farklı olası nedenlerin araştırıldığını söyledi.

Ancak daha önce Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, güneydeki Refah şehrinin batısında yer alan Tel el Sultan'da faaliyet gösteren "düşman araçlarına karşı karmaşık bir pusu düzenlediğini" açıklamıştı.

Mücahit  grup, askeri bir buldozeri hedef aldığını, daha sonra alev aldığını ve mürettebatın öldürülüp yaralandığını söyledi. Kurtarma birlikleri geldiğinde zırhlı personel taşıyıcıya saldırarak askerleri öldürdüler.

Olay, İsrail'in, yerel saatle şafak vaktinden bu yana hava saldırıları ve topçu bombardımanı raporlarının bulunduğu güneydeki Refah kentine doğru ilerlemeye devam ettiği sırada meydana geldi.

Refah Sivil Savunma medya sorumlusu Ahmed Radwan, cesetlerin ve yaralıların toplanması için çağrı aldıklarını ancak sivil savunma ekiplerinin bölgeye erişiminin zor olduğunu söyledi.

En şiddetli çatışmalardan bazıları Tel el-Sultan'da görüldü.

Cuma günü Hamas, savaşçılarının roket güdümlü el bombaları ve havan toplarıyla bölgedeki İsrail tanklarını hedef aldığını söylerken, IDF de militanlar tarafından geçiş yolu olarak kullanılan komşu evler arasında tüneller bulduğunu söyledi.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in Gazze'nin merkezine yönelik saldırılarında yedisi çocuk en az 14 kişinin öldüğünü söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Gazze Şeridi'nde son 24 saatte toplam 30 kişi öldü, 95 kişi de yaralandı. İsrail'in bölgeyi bombalaması sonucu 7 Ekim'den bu yana 37 bin 296 kişi öldü, 85 bin 197 kişi de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2024 19:36

İLGİLİ HABERLER