Gündem
  • 11.6.2024 13:27

İsrail ordusu duyurdu.. Refah'ta bombalı saldırı sonucunda 4 asker öldü 5'i ağır yaralandı

IDF, Refah'taki patlamada 4 askerin öldüğünü açıkladı
Ordu, Şubat ayında güçlerin iki İsrailli rehineyi çıkardığı şehrin Şabura semtindeki bir binada patlayan patlayıcının çökmesi sonucu beşi ciddi olmak üzere altı kişinin yaralandığını söyledi.

IDF Salı günü yaptığı açıklamada, Pazartesi günü Refah'ta meydana gelen patlamada dört askerinin öldürüldüğünü söyledi.

 

 

סמל יאיר לוין ז"ל, סמל אלמוג שלום ז"ל, סמ"ר איתן קרלסברון ז"ל, רס"ן טל פ שבילסקי (שאלוב) ז"ל

Binbaşı Tal Pshebilski Shaulov, Kurmay Çavuş. Eitan Karlsbrun, Çavuş. Almog Şalom, Çavuş. Yair Levi

Binbaşı Tal Pshebilski Shaulov, 24, Gedera'dan, Kurmay Çavuş. Eitan Karlsbrun, 20, Modi'in'den, Çavuş. Yair Levin, 19, Batı Şeria'daki Givat Harel ve Sgt yerleşim yerinden. Kibbutz Hamadia'dan 19 yaşındaki Almog Şalom, şehrin Şabura mahallesindeki bir binanın patlaması sonucu geberdi

Ordu, beşi ağır olmak üzere altı kişinin de yaralandığını söyledi. Şubat ayında askerler orada tutulan iki İsrailli rehineyi çıkardı .

Ordu tarafından yapılan ilk soruşturma, 2011'deki esir değişiminde serbest bırakılmadan önce beş yıl boyunca Hamas tarafından esir tutulan Gilad Şalit'in 2006'da kaçırılmasına karışan bir Hamas üyesine ait olan binanın altında muhtemelen bir tünel bulunduğunu gösterdi. Anlaşmada serbest bırakılanlar arasında Hana'nın lideri Yahya Sinwar da vardı.

Büyük patlama, binayı aramak için gönderilen birliklerin, girişte bırakılan bubi tuzağını patlatacağını umdukları küçük bir patlayıcıyı fırlatması, ancak cihazın Hamas tarafından yerleştirilen çok sayıda cihazın neden olduğu büyük bir patlamayı tetiklemesi ve tüm binayı yerle bir etmesi sonucu meydana geldi. 

Güncellenme Tarihi : 11.6.2024 13:34

İLGİLİ HABERLER