Gündem
  • 11.7.2024 10:37

İsrail ordusu generali : HAMAS'ı yenemeyeceğiz, yenildiğimizi kabul edip savaşı durduralım

İsrailli bir general şöyle diyor: Hamas'ı yenmeyeceğiz, yenilgiyi kabul etmeli ve savaşı derhal sonlandırmalıyız

İsrail Ordusu Yedek Generali Yitzhak Brick , 9 Temmuz 2024 Salı günü  İbrani gazetesi Haaretz'de yayınladığı makalesinde Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı kazanılacak zaferi dışlayarak Tel Aviv'i yenilgiyi kabul etmeye çağırdı .

Brik, "Gazze'de savaşmaya devam ediyoruz, işgal ettiğimiz topraklara defalarca saldırıyoruz ve bunun bedelini kanla ödüyoruz" dedi.

"İsrail ordusu binaları yıkmayı başardı ama hâlâ tünel kentinde kalan Hamas'ı durduramadı ve ölenlerin yerine gençlerin yerleştirilmesiyle savaş öncesi boyutuna geri döndü."

Şöyle devam etti: "İsrail Devleti, gerekli insan gücüne sahip olmadığı için hedeflerinden bir tanesini bile gerçekleştirmeyi başaramaz."

Başbakan Binyamin Netanyahu daha önce Gazze'ye yönelik savaşı için üç hedef belirlemişti: Hamas'ın ortadan kaldırılması, mahkumların serbest bırakılması ve Tel Aviv'in mutlak güvenliğinin sağlanması, ancak savaş onuncu ayına girmesine rağmen ordu bunların hiçbirine ulaşamadı.

"Kaybettiğimizi itiraf etme zamanı geldi" 

Brik, "İsrail, Hamas'ı mağlup edemeyecek ve artık kaybettiğimizi kabul etmenin zamanı geldi çünkü savaşı sürdürmek zafer getirmeyecek. Tam tersine İsrail'in yenilgisi daha acı verici olacak" diye konuştu.

Şöyle ekledi: "İsrail ordusunun Hamas'ı yenme yeteneği yoksa, 150.000 roket, top mermisi ve insansız hava aracıyla donanmış olan Hizbullah'ı da kesinlikle yenemeyecektir."


Brick, Gazze'deki ateşkes görüşmelerine ilişkin şunları söyledi: "Netanyahu, Hamas'la anlaşmaya varmayı yeniden geciktirirse, rehineleri sonsuza kadar kaybederiz ve ağır kayıplara ve büyük yıkıma neden olacak bölgesel bir savaşın eşiğine geliriz."

"Sanki üzerimize radyoaktif etkileri olmayan bir nükleer bomba atılmış gibi olur" diye uyardı.

Tel Aviv, Gazze Şeridi'ndeki ölü ve yaralıların gerçek sayısını gizlemekle suçlanırken, İsrailli yetkililer birden fazla kez ordunun "ağır bedeller" ödediğini ve Filistinli hizip savaşçılarıyla "şiddetli çatışmalara" girdiğini söyledi.

Macera arayan Üç Silahşörler

Brik, "Gazze'deki çatışmaların devam etmesi, yani kuzeydeki (Lübnan'la) çatışmaların devam etmesi herhangi bir çözüm sağlamaz. Bunun daha ziyade İsrail ordusuna ve ekonomisine artan bir maliyeti vardır" dedi.

"Macera arayan üç şövalye" olarak tanımladığı kişileri sorumlu tuttu: Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy ve onların görevlerinin devamının tek garantisinin savaş olduğu hükümet ve ordudaki yardımcıları. "

General, makalesinin sonunda "Gazze'deki savaşın derhal sona erdirilmesi" çağrısında bulundu. Bu, Hizbullah'ı saldırılarına son vermeye zorlayacak ve bu da rehinelerin bir anlaşmayla serbest bırakılmasını sağlayacak."

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Amerikan desteğiyle Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 126.000'den fazla Filistinli öldü ve yaralandı, 10.000'den fazlası ise düzinelerce kişinin hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kayıp kaldı. çocuklar.

Tel Aviv, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 11.7.2024 10:20

İLGİLİ HABERLER