Gündem
  • 28.9.2024 12:00

İsrail ordusu teyit etti.. Nasrallah öldürüldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 1992'den beri Şii Hizbullah örgütünü yöneten Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in Beyrut'taki örgütün karargahını vurduğunu duyurmasından yaklaşık 12 saat sonra öldürüldüğünü doğruladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Beyrut'un Dahiyeh semti. Açıklayıcı. (fotoğraf kredisi: REUTERS)

Önemli bir gelişmede, IDF Sözcüsü Tuğgeneral Daniel Hagari Cuma günü İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yakın zamanda Cuma gecesi Lübnan'daki Hizbullah'ın merkez karargahına bir saldırı düzenlediğini ve Hizbullah'ın tüm komutasını potansiyel olarak ortadan kaldırdığını duyurdu. 
Saldırıdan saatler sonra, İsrail saatiyle 22:00'ye doğru, İsrail kaynakları, 1992'den beri görevde olan Hizbullah lideri ve örgütün Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın başarılı bir şekilde ortadan kaldırıldığına dair artan bir inanç olduğunu, çünkü yeraltı sığınaklarına giren bombalardan herhangi birinin sağ kurtulmuş olma ihtimalinin "neredeyse sıfır" olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut saldırısında öldürüldüğünü söyledi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada, Seyyid Hasan Nasrallah'ın Cuma günü Hizbullah'ın Beyrut'taki karargahına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. 

İsrail ordusu ayrıca Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi ve diğer Hizbullah komutanlarını da öldürdü. 

İsrail hava kuvvetleri, istihbarat kanadı ve savunma sisteminden gelen kesin istihbaratı kullanarak Hizbullah'ın merkez karargahını vurdu. Karargahlar, Lübnan başkentindeki bir konut binasının altında, yeraltında bulunuyordu.


 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2024 11:14

İLGİLİ HABERLER